ÖRKOOP seçimlerine siyaset karıştı

ÖRKOOP seçimlerine siyaset karıştı

ÖRKOOP seçimlerine günler kala CHP'li siyasetçilerin ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının muhtarları ve kooperatif ortaklarını aradığı, Çetin Kapucu öncülüğündeki mevcut yönetime destek istedikleri ortaya çıktı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - 14 Nisan'da yapılacak olan Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ÖR-KOOP) genel kurulu öncesinde mevcut başkan Çetin Kapucu'nun, CHP ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile seçim hazırlığı yaptığı öğrenildi. Görev yaptığı 4 yıl boyunca kooperatifte "siyaset yok" diyen Kapucu, seçim öncesi yaptığı iş birlikle sınıfta kaldı. CHP'nin Nazilli'deki kilit ismi Cavit Yenipazarlı, CHP Sultanhisar İlçe Başkanı Ünsal Ünal, Sultanhisar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Necdet Arıkan ve Kuyucak'ta görev yapan Büyükşehir çalışanlarının ÖRKOOP seçimleri için Çetin Kapucu'ya destek istedikleri ortaya çıktı. CHP'li siyasetçilerin, mahalle muhtarlarını ve kooperatif üyelerini arayarak, beyaz listede yer alan başkan adayı Ünal Önal ve ekibinin başka bir siyasi partiye üye oldukları için destek verilmemesi konusunda talimat verdikleri ileri sürüldü. Öte yandan Çetin Kapucu'nun yönetim kurulu aday listesinde CHP Kuyucak İlçe Başkanı Şehmuz Mızrak da yer alıyor. 

"ÖRKOOP'dan bu kadar insanın nemalandığının yeni farkına vardım"

Ünal Önal'ın yönetim kurulu aday listesinde yer alan Sevindikli Mahalle Muhtarı Zeki Açık, Cavit Yenipazarlı'nın kendisini arayarak "oyunu nereye vereceksin" diye sorduğunu ifade etti. Havadis Gazetesi'ne konuşan Açık, ÖRKOOP'un siyasileştirilmeye çalışıldığını söyledi. Açık, yaptığı açıklamada, " Şuan Ünal Önal'ın yanından çekilmemizi resmen istiyorlar. Çetin Kapucu ve CHP'li mevcut yönetimin yanına katılmamızı istiyorlar. Cavit Yenipazarlı beni aradı, "oyunu nereye vereceksin" diye bana sordu. İnanılmaz birşey, bu adamlar bu kadar da yüzsüzleşmişler. Beni aradıklarında gereken cevabımı verdim. Siz kimsiniz, size yetkiyi kim verdi böyle arayıp soruyorsunuz diye sert çıkıştım. Ama yazıklar olsun be kardeşim. Bir ÖRKOOP'dan bu kadar insanın nemalandığının yeni farkına vardım." dedi. 

"ÖRKOOP çiftcisi 2377 ortağıma güvenerek aday oldum"

Başkan adayı Ünal Önal ise seçim öncesi yaşanan iş birlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Kooperatifin isminin siyasi partilerle anılmasının yanlış olduğunu kaydeden Önal, kooperatife üye olmayan kimseden destek beklemediğini belirtti. Ünal yaptığı açıklamada," Ben yönetime aday olan 4 arkadaşımla kooperatifimi 4 yıl boyunca yönetmeye talip oldum. Burada benim destek beklediğim sadece kooperatif ortaklarıdır. Hiçbir siyasi parti ve kooperatife ortak olmayan siyasi parti yetkililerinden destek istemiyorum. Hiç kimseye değil, ÖRKOOP çiftcisi 2377 ortağıma güvenerek aday oldum. Ortaklarım içinde her türlü siyasi partili arkadaşım vardır. Hepsine saygı duyuyorum, saygı duyacağım. Kooperatifin isminin böyle siyasilerle lanse edilmesi bile çok yanlıştır. " ifadelerini kullandı. 

"Her türlü olumsuzluğu da aday olduğum gün "kefil" oldum"

Hiçbir parti ilçe yöneticisini arayarak destek istemediğini de kaydeden Ünal Önal, " 14 Nisan Cumartesi günü seçim olacak, ertesi günü kooperatifin işleri yeni yönetimce devam edilecek. Ben söz verdim, kooperatifimin sütlerini pazarlayacağım, işlerini devam ettireceğim ve yükseliş devam edecek. Yaşanabilecek her türlü olumsuzluğu da aday olduğum gün "kefil" oldum. Şimdi bu hayvancılıkla ve ÖRKOOP'la ilgisi olmayan bu arkadaşlarıma soruyorum; "Siz kooperatifimin 4200'e yakın üreticisine hizmet üretecebilecekmisiniz, olası olumsuzluklarda kooperatifime kefilmisiniz de konuşuyorsunuz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.