ÖRKOOP'da "ÖNAL" Devrimi

ÖRKOOP'da "ÖNAL" Devrimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile biraraya gelen ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal, kooperatifin günlük 98 ton sütünü Et ve Süt Kurumuna(ESK) verme yetkisini aldı. 

MEHMET ALİ CİNTOSUN- Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen kongrede ÖRKOOP Başkanlığına seçilen Ünal Önal, "kooperatif büyüyecek" sloganıyla çalışmalarına hız verdi.  Son dönemde süt piyasasında yaşanan sıkıntılardan dolayı firmaların süt alımını azaltmaları ve mevsimsel olarak satılamayan sütlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığıyla Et ve Süt Kurumu'na (ESK) verilmesi kararlaştırılmıştı. ÖRKOOP'da 10 Nisan'dan itibaren  günlük 68 ton kotalı sütü ESK'ya vermeye başladı. Verilen süt kotasının yetersiz kaldığı için çalışma başlatan ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Ankara'da biraraya geldi. Bakan Fakıbaba'dan, kotanın artırılması talebinde bulunan Önal,  eli boş dönmedi. Toplantı sonunda süt kotasının  30 ton daha artırıldığı ve 98 tona yükseltildiği açıklandı. bakannn.jpg


"98 ton sütümüzü Et ve Süt Kurumuna verme yetkisi aldık"


Kooperatif olarak büyük bir sorunu çözdükleri için gururlu olduklarını ifade eden ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal, Havadis Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, " Bakanlığımız tarafından kooperatifimize 10 Nisan tarihinden itibaren verilen günlük 68 ton süt kotasını arttırmak için Haykoop Genel Başkanımız Ahmet Ertürk ile beraber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşerek  1 Mayıs tarihinden itibaren 30 ton daha ek kota alarak şuan toplam 98 ton sütümüzü Et ve Süt Kurumuna verme yetkisi aldık.Bu konu özellikle yönetim kurulu seçimimizin yapıldığı Genel Kurulumuz öncesinde üzgün olmamın en büyük sebebiydi ve bunu çözdüğüm için mutlu oldum." dedi. 


Soğuk hava tesisi müjdesi


Kuyucak'ta ÖRKOOP'a ait yem fabrikası yanındaki araziye Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında "Soğuk hava tesisi" yapacaklarının da müjdesini veren Önal, şunları söyledi; " Yine bu süre içinde Kuyucakta sahibi olduğumuz yem fabrikamızın yan tarafındaki boş arazimizde %50’si KKYDP destekli ‘’ Soğuk hava tesisi’’ projemizin sözleşmesini yönetim kurulumuzda imzalayarak bölgemize ve kooperatifimize bir ihtiyaç olarak gördüğümüz bu tesisin yapımında ilk adımımızı atmış olduk."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.