Orman çalışmaları helikopterli keşifle görüntülendi

Orman çalışmaları helikopterli keşifle görüntülendi

Nazilli Orman Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği faaliyetler helikopter gezisiyle görüntülendi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-Helikopter gezisinde basın mensupları, ormancılık faaliyetlerinin yanı sıra Aydın'ın doğal güzelliklerini görüntüleme fırsatı buldu.

Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay,orman memurları ile bir grup gazetecinin katıldığı helikopter gezisi, Kuyucak Orman İşletme Şefliği Orman Deposu'ndan başladı.Basın mensupları, Kuyucak, Nazilli, Bozdoğan ve Karacasudaki ormanlık alanları havadan görüntüledi.

screenshot_20191027_154251.jpg

45 dakika süren gezide, basın mensupları ayrıca yanan ormanlık alanları ve bölgenin doğa güzelliklerini de havadan görüntüleme fırsatı buldu.

screenshot_20191027_154315.jpg

Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay geziyle ilgili yaptığı açıklamada, yangınla mücadele konusunda canla başla çalışan ekip arkadaşlarının sorumluluk sahalarını görmeleri ve basın mensuplarına orman faaliyetlerini göstermek amacıyla bu geziyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

screenshot_20191027_154213.jpg

153 bin hektarlık sorumluluk sahasına 14 orman işletme şefliği olarak kontrol ettiklerini kaydeden Karaçay,"Bizim sorumluluk sahamız Aydın, İzmir ve Denizli illerini sınarlayacak şekilde kapsamaktadır. Bu sene içinde ve geçmiş yıllarda orman sahalarımıza yapmış olduğumuz işlemler ve gelinen noktaları keşfetmek için bir uçuş planladık. Ayrıca yangın helikopterlerinin, stoplandığı ve su ikmallerini yaptıkları kuyularımızı havadan inceledik. Helikopterlerimiz yangın sezonu boyunca çok fayda sağlıyor.5 ay boyunca görev yapan helikopterimiz son günlerine yaklaştı. Bizim yangınla mücadelede, gözlemde çalışan arkadaşlarımızı sezon sonunda sorumluluk sahalarını tanımaları, havadan görmek maksatlı bir keşif uçuşu yaptık. Yangın sezonu boyunca bizlere, doğru haberlerle bizlere desteği olan basın mensuplarına da sorumluluk sahamızı gösterme fırsatı bulduk ve yangın helikopterinin çalışma şartlarını da gözlemlemiş olduk" dedi.

screenshot_20191027_154150.jpg

2010 yılından bu yana Türkiye'de görev yaptığını belirten helikopter pilotu Ukraynalı Andrei Tirkov, hükümet ve devletin orman yangınları konusunda çok ciddi adımlar attığını söyledi.

img_20191027_115934.jpg Tirkov, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;"Türkiye'de hükümet ve devlet yangın operasyonlarına çok ciddi bakıyor. Bu konuda devlet, helikopter ekibi olarak bize çok yardımcı oluyor. Operasyonları başarılı şekilde sürdürüyor, sıkıntı olmadan görevimizi yerine getiriyoruz. Özellikle devletin ve Orman Bakanlığı'nın, orman yangın operasyon ekibi olarak hem yerde, hem karada gerçekten mükemmel bir şekilde operasyon yaptığının herkesin emin olması gerekiyor."

Günün anısına basın mensupları ve yetkililer hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.