Örnek Fındık Bahçesi Uygulaması

Örnek Fındık Bahçesi Uygulaması

Dünya fındık devi Ferrero firması, Akçakoca’nın köylerinde örnek fındık bahçesi uygulaması başlatarak üreticilerin daha verimli bahçeler aracılığıyla daha kaliteli fındık üretimini teşvik ediyor.Son o...

Dünya fındık devi Ferrero firması, Akçakoca’nın köylerinde örnek fındık bahçesi uygulaması başlatarak üreticilerin daha verimli bahçeler aracılığıyla daha kaliteli fındık üretimini teşvik ediyor.

Son olarak Batı Karadeniz bölgesinin en büyük fındık fabrikası olan Oltan Fındık’ı satın alarak ülke gündeminde yer bulan İtalyan fındık devi Ferrero, fındık üretimin yapıldığı köylerde, özellikle çocuk işçiliğine karşı sosyal sorumluluk projeleri yaptırmasıyla da tanınıyor. Akçakoca Göktepe köyünde Mehmet Sapan’a ait fındık bahçesini örnek uygulama yapmak üzere seçen Ferrero firmasının yetkilileri, ilçenin farklı köylerinden üreticileri davet ederek bahçelerde yapılması gereken çalışmaları anlattı. Firma temsilcisi olan ziraat mühendisleri tarafından üreticilere verilen bir saatlik seminerde, fındık üretimiyle ilgili gübreleme, sulama, budama ve hasat çalışmalarıyla ilgili en doğru bilgiler aktarıldı. Firma yetkilileri, İyi Tarım Uygulaması semineriyle amaçlananın, fındık üretiminin hem organik olmasının sağlanması ve hem de veriminin arttırılması olduğu belirttiler.

Saat 10.00’da başlayan seminere ilçenin farklı köylerinden üreticilerin katıldıkları görülürken, katılan üreticiler, firmayla işbirliği kurmaları hâlinde kendilerine ton başına 150 kuruş maddi destek verildiğini söylediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.