Orta Doğu’ya Edebi Bakış

Orta Doğu’ya Edebi Bakış

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği ve “Orta Doğu’yu yazmak” temasıyla Bursalıları edebiyatla buluşturan Edebiyat Günleri sona erdi.Türkiye’de edebiyat ve düşünce ortamına taze bir nefes getirmek m...

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlendiği ve “Orta Doğu’yu yazmak” temasıyla Bursalıları edebiyatla buluşturan Edebiyat Günleri sona erdi.

Türkiye’de edebiyat ve düşünce ortamına taze bir nefes getirmek maksadıyla düzenlenen “Edebiyat Günleri” Tayyare Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Mustafa Kara’ya ait edebiyat dergilerinden oluşan serginin açılışı ile başlamıştı. 15. Edebiyat Günlerinin onur konuğu Amerikalı akademisyen, yazar Prof. Dr. Norman Finkelstein’dı. Finkelstein, İsrail’in Filistin’i işgali, Filistin bölgesinin demografik yapısı konularında yazılar kaleme almıştı. Etkinlik çerçevesinde Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle şair ve yazarlar buluştu. Yedi oturumdan oluşan konuşmaların yanında Tophane’de şiir akşamı tertiplendi. Şiir akşamına 300’ü aşkın vatandaş katılım sağladı. Etkinlikler ödül törenin ardından Cengiz Özkan konseri ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.