Ortaklar Anaokulu’ndan STEM Eğitimi ve Geri Dönüşüm Farkındalığı Projesi

Ortaklar Anaokulu’ndan STEM Eğitimi ve Geri Dönüşüm Farkındalığı Projesi

Ortaklar Kurtuluş İlkokulu’nun Ana sınıf öğencileri, öğretmenleri Esra Duygu Erkol Büyükdinç rehberliğinde, bir eTwinning Avrupa projesi olan ‘One step recycling one step STEM’ adlı STEM eğitimini de içeren geri dönüşüm projesini yürüttü.

GÜNAY PABUŞÇU-Ortaklar Kurtuluş İlkokulu’nun Ana sınıf öğencileri,İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi’nin desteği  ve Okul Müdürü Önder Köse’nin projenin yürütülmesi sırasında gösterdiği katkılar ve  öğretmenleri Esra Duygu Erkol Büyükdinç rehberliğinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında bir eTwinning Avrupa projesi olan ‘One step recycling one step STEM’  adlı  STEM eğitimini de içeren geri dönüşüm projesini yürüttü.

 Minik öğrenciler, Türkiye, Bulgaristan, Portekiz, Litvanya, Polonya,Yunanistan, İtalya, Romanya!dan 28 ortak okul ile işbirliği içinde yürütülmüş olan proje sayesinde öğrenciler okullarında yenilikçi STEM yöntemiyle çevre kirliliği bilinci ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak için birçok çalışma yaptılar.

987cc5d2-4835-4dd7-864a-556c3692db58.jpg

 Anasınıf öğretmeni Esra Duygu Erkol Büyükdinç proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şöyle bilgi verdi : 
STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin entegre bir şekilde öğretilmesini içeren yenilikçi bir yaklaşımıdır. Projemizde de Anasınıfı STEM eğitimi ile öğrencilerimizde, çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturulmasına odaklandık. Geri dönüşümün amacı; kaynaklarımızın tükenmesini önlemek ve atık çöp miktarını azaltmaktır. Böylece ülke ekonomisine katkıda bulunabilir ve doğamızı koruyabiliriz.

a0c1a6fc-fde2-441e-b7db-f743426a1f80.jpg

 Bu doğrultuda ülkemiz genelinde başlatılan SIFIR ATIK projesine de destek vermek istedik. Pandemi  döneminde de çevirim içi canlı bağlantı etkinlikleriyle aktif olarak sürdürülen projemizde bir çok güzel etkinlik yaptık. 
-    Öğrencilerimiz geri dönüşüm malzemelerini kullanarak gerçek yaşam problemlerine çözüm odaklı STEM tasarımları yaptılar. Uzak mekiği , rüzgar arabaları , depreme dayanıklı ev , robot , engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı çeşitli ürünler tasarladılar.
-    Proje sürecinde öğrencilerimiz web2.0 araçlarını tanıdılar ve dijital yeterlilikleri gelişti.
-    Geri dönüşüm fabrikasını ziyaret ettik ve topladığımız atık yağ, pil ve pet şişeleri teslim ettik.
-    Avrupa kod haftası etkinliklerinde tüm ortak okullarımızın öğrencileri kodlama çalışmaları yaptılar ve kodlama sertifikası aldılar.
-    Projemizde tüm ortak okulların işbirliği ile STEM-Geri dönüşüm temalı çizgi roman oluşturuldu. 

d22ca9b3-0268-4f10-859d-84631ec9126d.jpg

Çizgi roman bağlantısı : https://read.bookcreator.com/utM1WzRGenSUdbr0ibIGqKcCWKF2/VQXXJpkLSDW0wAyF7-Tirg
-    Ülkemiz ve Avrupadaki ortak okullarımızla on-line canlı bağlantılar kurduk ve geri dönüşüm sloganları  söyledik.

-    Projemiz boyunca yaptığımız çalışmaları sanal olarak sergiledik.
-    Sanal sergi bağlantısı: https://www.emaze.com/@AOZQQRRIF/welcome-to-one-step-recyclng-one-step-stemproject-ex
 

“Geleceğe Ve Çevreye Umutla Bakan Bir Nesil”
    Tüm bu çalışmalardaki amaçlarının geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden öğretmen Büyükdinç , “STEM yaklaşımı sayesinde tasarım odaklı düşünebilen ,  21.yy becerilerini edinmiş, geri dönüşümün önemini kavramış ve bu konuda daha hassas düşünen,  geleceğe ve çevreye umutla bakan bir nesil yetiştirmektir.” diye konuştu.

bfe7f21d-5615-491a-a60f-f8c9a954d2c4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.