Ortaköy’de Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı

Ortaköy’de Kutlu Doğum Coşkuyla Kutlandı

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.Peygamber Sevdalıları Platformu, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy (Gırharin) Beldesi’nde Kutlu Doğum etkinl...

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy (Gırharin) Beldesi’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Köy Meydanı’nda yapılan etkinliğe belde halkının yoğun katılımı dikkat çekti. Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği mevlit etkinliği Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop’un seslendirdiği “Kani Muhammed Mustafa” ilahisiyle devam etti. İlahilerin ardından Dost Der Ortaköy Temsilcisi Mehmet Bişi, açılış konuşması yaparak, “Her yıl nisan ayında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlememizin amacı Hz. Peygamberi anlamak, anlatmak ve yaşatmaktır” dedi.

Dost Der Ortaköy Temsilcisi Mehmet Bişi’nin açılış ve selamlama konuşmasının ardından Grup Ensar sanatçılarından Aydın Dağlı ile Ümran Bağış platforma çıkarak Mevlid-i Şerif okudular. Okunan mevlidi şerifin ardından bu kez sahneye Kız İlahi Grubu çıktı. Küçük kız çocukları “Muhammed ve Önderimiz Peygamber” adlı ilahiler seslendirdi. Bu arada bir eli olmadığı halde tevhit bayrağı kolu ile sallamaya çalışan 5 yaşındaki çocuk, görenleri duygulandırdı.

Kız İlahi Grubu’nun ardından platforma tekrar çıkan Mustafa Altıntop, “Ya Muhammed Mustafa” ilahisi seslendirdi.

Araştırmacı/Yazar Mehmet Şah Duyu yaptığı konuşmada, “Allah’ın evi olan Kâbe ile birleştirilmesi gereken bütün vücutlardaki kalptir. Allah kâinatın içine sığmaz ama kalplere sığar. Allah, mümin kullarının kalplerine sığar. Eğer Allah için yeryüzünde bir mekân varsa Kâbe’dir, ama Kâbe’nin valileri ise sizlersiniz, sizin kalbinizdir. Allah Resulü, belki de bu iki beytullahı birleştirmek için gönderildi” ifadelerini kullandı.

Mehmet Şah Duyu’nun yaptığı konuşmanın ardından Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop son kez platforma çıkarak “Can Muhammed” ilahisini seslendirdi. İlahinin okunduğu sırada kalabalığın da eşlik ettiği görüldü. Ayrıca Ortaköy’de 13 Milyon 600 salavat ve 60 bin Yasin-i Şerif’in okunduğu açıklandı. Etkinliğin başında sonuna kadar büyük bir coşkunun yaşandığı Kutlu Doğum etkinliği Ramazan Yiğit Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.