Ortaylı'dan fuara tepki!

Ortaylı'dan fuara tepki!

Aydın’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından  Atatürk Kent Meydanında ikinci kez düzenlenen Kitap Fuarına katılan ünlü yazar İlber Ortaylı eksikliklere dikkat çekerken, “Çadırlı fuar alanı olmaz” dedi.

Uzun kuyruğun oluştuğu imza töreninde bürokratların sıraya giren vatandaşlara saygı göstermeyip kendi çocuklarını öne almasına kuyruktakiler tepki gösterdi. 
Aydın Valiliğinin desteğiyle Atatürk Kent Meydanından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 2. Kitap Fuarı açıldı. Yaklaşık 100 yayın evinin katıldığı fuarda, yaklaşık 100 yazar okurlarıyla buluşacak. Kitap Fuarında okurlarıyla buluşan İlber Ortaylı, girişte kitaplarını imzalamaya başladı. İmza törenine organizasyonda yaşanan aksaklıklar ve eksiklikler damga vurdu. Uzun kuyrukların oluştuğu imza töreninde ünlü yazar Ortaylı, çadırda kitap fuarının yapılmasını eleştirdi. 
Fuar hakkında konuşan Ortaylı “ Fuar niçin bu ayda  yapıldı anlamadım. Aydın, iklimi gereği Mayıs ayında sıcak olur. İnşallah belediyede doğru dürüst bir fuar alanı inşa eder. Koskoca  zengin bir vilayette böyle bir şey olmaz. Çadırda kitap fuarı olmaz.  Çok ayıp.  Bunun mazereti yok. Belki imkanlar çok azaldı ama bazı şeyleri de demek lazım. Geçen Tahran’da yapılan kitap fuarı çok güzeldi. Kitap fuarı öyle olur.” diyerek tepkisini koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.