Osman Can: “Türkiye’nin Temel Meselesi Yeni Bir Anayasaya Kavuşması”

Osman Can: “Türkiye’nin Temel Meselesi Yeni Bir Anayasaya Kavuşması”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Can, yeni anayasanın ne kadar ötelenirse Türkiye’ye o kadar kötülük yapılacağını söyledi.Mazbatasını aldıktan sonra Meclise gelerek kaydını yaptıran Osman Can, gaz...

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Can, yeni anayasanın ne kadar ötelenirse Türkiye’ye o kadar kötülük yapılacağını söyledi.

Mazbatasını aldıktan sonra Meclise gelerek kaydını yaptıran Osman Can, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Osman Can, Türkiye’nin önceliği konusunda, “Türkiye’nin temel meselesi hükümet meselesi değil, Türkiye’nin yapısal ve toplumsal sorunlarını çözmesi, demokratik, çağdaş katılımcı bir anayasaya kavuşması. Bu parlamentonun tarihi bir sorumluluğu olarak değerlendirilmeli. Mevcut anayasal yapı ile ve bunların ürettiği toplumsal ve ekonomik sorunlarla yönetilebilir olmaktan çıkıyor. Ne kadar ötelersek Türkiye’ye o kadar kötülük yaparız” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinden sonra mazbatalarını alan milletvekilleri Meclise gelerek kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. İllerindeki seçim kurullarından mazbatalarını alan milletvekilleri, TBMM’ye gelerek kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat’ın rozetini eşi Serpil Polat takarken, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da Meclise gelerek kayıtlarını yaptırdı.

HDP’nin Diyarbakır Milletvekilleri İmam Taşçıer, Ziya Pir, Edip Berk ve Siirt Milletvekili Hatice Sevip Tekin de Meclise gelerek kayıtlarını yaptırdı. Grup Yorum solistlerinden CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı’da Meclise gelerek mazbatalarını teslim edip kayıtlarını yaptırdı.

Meclise kardeşi Rezzan ve kardeşinin eşi Ferhat ve küçük yeğeni Ahmet Eren ile birlikte gelen AK Parti Bingöl Milletvekili Şebnem Koçakelçi, mazbatasını teslim ederek kaydını yaptırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.