OTİZMLİ ÇOCUKLAR TÜBİTAK PROJESİNDE EGE BÖLGE İKİNCİSİ OLDULAR

OTİZMLİ ÇOCUKLAR TÜBİTAK PROJESİNDE EGE BÖLGE İKİNCİSİ OLDULAR

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, başarının adresi olmaya devam ediyor.

GÜNAY PABUŞÇU-Başarıyı kendine ilke edinen ilçemizin gözde lisesi, Tarih Öğretmeni Akın Kavcı’nın danışmanlığını yaptığı, İlayda TOSUN ve Meliha Sena Akarçeşme’nin hazırladığı “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocukların Eğitim Süreçlerinde Yaşadıkları Sorunlar” konulu projeyle 51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışmasında Sosyoloji alanında Ege Bölge ikincisi oldu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi koordinatörlüğünde düzenlenen 51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışmasına Sosyoloji alanında başvuran 76 projeden 6 tanesi bölge finaline kalmaya hak kazandı. Bölge finaline kalan 6 proje arasında 2. olan proje, ilimizin gururu oldu. 
 

“Tüm Bireyler İçin Farkındalık Oluşturmak Amaçlandı”
Proje çalışmasıyla Nazilli ve çevre ilçelerinde yaşayan okul çağındaki otizmli çocukların temel insan haklarından olan eğitim haklarını kullanma sürecinde yaşadıkları sorunları belirlemek ve bu sorunlara çözüm yolları aramak istendi. Otizmli çocukların örgün eğitim görebilme oranına ulaşmak, en uygun eğitim ortamlarını ve eğitim sistemini araştırmak, okula gidemeyen otizmli çocukların okula gidememe nedenlerini ortaya çıkarmak, özel eğitime gereksinim duyan tüm bireyler için farkındalık oluşturmak amaçlandı. 
 

“Teşekkür Edip, Plaket Sundular”
Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent BURMAOĞLU, Nazilli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aysun Bademli Akçil ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Otizm Gençlik Spor Kulübü ve Derneği Nazilli Temsilcisi Serdal Yaman, Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Okul Müdürü Oktay Doğanlı’yı ve proje danışmanı Tarih Öğretmeni Akın Kavcı’yı ziyaret ederek başarılarından dolayı tebrik ettiler ve plaket sundular. Engelliler Meclisi Başkanı Akçil, “Sosyal bir problemi ele aldıkları böyle bir proje için kendilerini ağırlayan Okul Müdürü Oktay Doğanlı’ya, Danışman Öğretmen Akın Kavcı’ya ve projede yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
 

2bedb966-ba6b-4f4b-b24d-38e267fe2f85.jpg

“Umut Veriyor”
Proje okulu olmamasına rağmen yaptığı proje ve etkinliklerle ilçenin yüzünü güldüren, ilçeni gururu haline gelen Nazilli Menderes Anadolu Lisesi, geleceğe emin adımlarla yürüyen gençler yetiştirerek önümüzdeki yıllarda da başarının adresi olmaya devam edeceğinin işaretini veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.