Otizmli Halil, okumayı yazmayı öğrendi!

Otizmli Halil, okumayı yazmayı öğrendi!

Nazilli Sümer Anaokulu'nda eğitim gören ve yüzde 80 otizmli olan Halil Erkol, öğretmenlerinin desteğiyle okumayı, yazmayı ve resim çizmeyi öğrendi.

Yüzde 80 otizmli olan 7 yaşındaki Halil Erkol, Nazilli Sümer Anaokulu öğretmenleri tarafından özel öğrencilerine yönelik verilen BA SA heceleme yöntemiyle okumayı, yazmayı ve resim çizmeyi öğrendi. Erkol'un okula başlamasından kısa süre sonra okumayı öğrendiğini belirten Özel Eğitim Uzmanı Esra Şahbudak, "Halil, okula başladığında kelimelerin ikinci hecesini çıkaramıyor, söylenenlere reaksiyon vermiyordu. Kısa sürede özel eğitim ve teknik yöntemleriyle okumayı, yazmayı öğrendi. Otizmli çocuklar, birçok şeyi doğru yöntemle öğrenip kavrayabilir." dedi.

Okullarında öğrencilere öğrenmeleri için fırsat eşitliği sunduklarını söyleyen Okul Müdürü Fülay Küçükoğlu, "Öğrenemeyen çocuk yoktur. Öğrenme biçimi farklı olan çocuk vardır. Okuma yazmanın dışında otizm sınıflarındaki çocuklarımız ince ve kaba motor becerilerinde de gelişme kaydediyor." dedi.

0e9a10246a20c6a06549e99eb03cb55a.jpg

"SABAHLARI GÜNAYDIN DEDİĞİNİ DUYUP MUTLU OLUYORUM"

Oğlunun okula başladığından beri konuşma ve akademik becerilerinin çok ilerlediğini belirten Aysel Erkol, "Halil, kelime türetemiyordu. 'Her şeyin başı eğitim' sözünü ben burada yaşadım. Oğlum artık her istediği şeyi söylüyor. İsmini yazıyor. Sabahları 'Günaydın' dediğini duyup mutlu oluyorum. Otizmli çocukları olan anne babalara kesinlikle çocuklarına eğitim aldırmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"HALİL, BAŞARININ ÖRNEĞİ"

Otizmli çocukların eğitimle her şeyi başarabileceğine dikkat çeken NAZENDER Başkanı Yazıcı, "Her fırsatta ailelere engellilerin ve otizmlilerin eğitimle birçok şeyi başarabileceğini söylüyoruz. Halil de eğitimle gelen başarının en güzel örneğini gösterdi. Amacımız engellilerin de bizden biri olduğunu anlatmak ve eğitimle her şeyi başarabileceklerini göstermek." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.