Otomobil fiyatına tavuk

Otomobil fiyatına tavuk

Bursa’da yüzlerce meraklısı olan ve birbirinden renkli, farklı özelliklere sahip süs tavukları 10 bin liraya kadar alıcısını bekliyor.

Bursalı süs tavuğu yetiştiricileri; Osmanlı Sultan Tavuğu, Malezya Serema Cinsi tavuklar, siyah renkteki Ayam Cemani cinsi tavukların özellikle ilgi çektiğini belirtiyor. Pazar günü yapılacak müzayede ile 600 çeşit cins süs tavuğu 100 lira ile 10 bin lira arasında alıcısını bulacak. Mezatın gözdesi ise 1850 yılında Osmanlı Hanedanı tarafından yetiştirilen ancak daha sonra İngiltere'ye sürgün gönderilen beyaz renkteki Osmanlı Sultan Tavuğu olacak.

Bursa’da kurulan Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği, Türkiye’de ilk kez yapılacak olan süs tavukları müzayedesiyle bu işin tutkunlarını bir araya getiriyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 600’ün üzerinde çeşitli cinslerde süs tavukları, 100 lira ile 10 bin lira arası fiyatlarda satışa sunulacak.

Bursa Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği Başkanı Ömer Çakal, süs tavuğu yetiştiriciliğinin bir hobi ile başladığını dile getirerek,

“Bu derneği kurmamızın amacı, tüm süs tavuğu sevenleri bir araya getirip kurumsallaşma adına bir adım atmaktır. Kanarya ve güvercin federasyonları olduğu gibi federasyon kuracağız. İstanbul ve Bursa'da örgütlendik. Manisa ve Samsun başta olmak üzere diğer illerde de derneğimizi kuracağız. Peygamber Efendimiz’in ‘Hayvan sevmeyen insan sevemez’ sözüyle yola çıktık. Hayvan sevgimizi ülke insanımıza aşılamayı hedefliyoruz” dedi.Bursa Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştirme Derneği Başkan Yardımcısı Göksel Bayrak ise, süs tavuğu yetiştirmenin gönül işi olduğunun altını çizerek, “Kısmet olursa süs tavuklarının satışına yönelik Türkiye’de ilk mezat düzenleyeceğiz. Mezatımız 15 Mart Pazar günü Osmangazi ilçesi Çukurca Köyü Kapalı Spor Salonu’nda saat 14.00 ile 22.00 arası yapılacak. Mezatta Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 600 civarında süs tavuğu açık arttırma usulü ile satılacak. Tüm tavukseverleri bekliyoruz” diye konuştu.

BURSALI VATANDAŞ MİLLİ SERVETE SAHİP ÇIKTI, SULTANI OSMANLI’NIN BAŞKENTİNE GETİRDİ

Yapılacak mezatta ilginç süs tavuklarının yer alacağını, bunlardan en önemlisinin ise Osmanlı Sultan Tavuğu olduğuna vurgu yapan Bayrak, “Osmanlı Sultan Tavuğu’na padişahlardan özel izin alınarak bu isim veriliyor. 1800’lü yıllarda İngiltere’ye götürülüyor. Bursalı bir hayvansever tarafından İngiltere’den getirilerek yurda dönüşü sağlanıyor. Bizim için milli servet değerinde bir hayvan. Öz Osmanlı’dan kalma bir miras. Değeri paha biçilemez” ifadelerini kullandı.

10 BİN LİRALIK TAVUKLAR ŞAŞIRTACAK

Mezatta farklı cins ve renklerde süs tavuklarının getirileceğini dile getiren Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü;“Düzenlediğimiz mezatta Malezya Serema, Ayam Cemani, Varyete gibi süs tavuklarımız gelecek. Ayam Cemani’nin özelliği, gagası dahil her yeri siyah bir tavuktur. Bir yılda 364 yumurta yaparak Guiness Rekorlar Kitabı’na girmiş bir tavuktur. Altın, gümüş, limon, mavi ve siyah renklerde bir çok farklı desende süs tavuklarımız bulunmaktadır. Malezya Serema’nın özelliği ise, en fazla kilosu 200 gr olan ve değeri 10 bin lirayı geçen bir tavuktur. 20 kiloluk süs tavukları da bulunuyor. Burada fiyat; süsü ve kilosuna göre değişiyor. Mavi, yeşil, kırmızı, koyu kahverengi gibi çeşitli renklerde olan süs tavukları, olduğu renkte yumurta yapmaktadır. Her süs tavuğunun insan vücuduna ayrı bir faydası bulunmaktadır.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.