Ovacık Belediye Başkanı Dursun’dan Eylem Kararı

Ovacık Belediye Başkanı Dursun’dan Eylem Kararı

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun “ 7 Haziran tarihine kadar Ovacık Belediyesinin ihtiyacı olan itfaiye ve çöp aracının gelmemesi halinde ilçe halkı ile birlikte ya Karabük girişinde ya da Ankara...

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun “ 7 Haziran tarihine kadar Ovacık Belediyesinin ihtiyacı olan itfaiye ve çöp aracının gelmemesi halinde ilçe halkı ile birlikte ya Karabük girişinde ya da Ankara’da eylem yapacağım” dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun Öğretmen Evi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Dursun, göreve geldiği günden itibaren mevcut hükümetten Ovacık’a yapılacak olan hizmetler ile ilgili hiç destek almadığını söyledi. Muhalefet partisi belediye başkanı olduğu için Ovacık’a hizmetlerin engellendiğini belirten Dursun”16 aydır Belediye başkanıyım. Bırakın ilçeye bir şey verilmesini, gelenleri dahi durdurdular” dedi.

“20’YE YAKIN PROJE İLE GİTTİM”

Göreve geldikten sonra Ovacık için 20 ye yakın proje hazırladığını ve bu projelerin hayata geçirilmesini için mevcut hükümetten destek istediğini fakat bugün yapılacak, yarın yapılacak şeklinde ötekileştirildiğini söyleyen Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, “Seçimlere gidilirken milletvekili adayları bir çok vaat verirler ve seçimlerden sonra maalesef yerel yönetimleri büyük bir ayrıştırma ile yüz üstü bırakırlar. Milletvekili seçildikten sonra biz hizmet için varız diyorsunuz fakat siz başka bir partiden seçilmiş iseniz ötekileştiriliyorsunuz. Hizmet noktasında bırakın hizmet vermeyi elinizde olanı da almaya çalışıyorlar. Ovacık ilçemiz Türkiye genelinde çok az nüfusuna sahip olan bir ilçede olsak Karabük genelinde 30 bin üzerinde seçmeni olan Ovacığız. Bende Ovacık Belediye başkanıyım. Ovacık Belediye Başkanı olarak hakaretlerle karşı karşıya kaldık. Siz kimsiniz denildi. Ama biz Ovacık halkının oyları ile başkanlığına geldik yani Ovacık halkının belediye başkanıyız diye hizmetlerimize devam ettik. Zaman zaman horlandık, zaman zaman küçümsendik fakat duruşumuzdan ve söylemlerimizden hiç vaz geçmedik. İlçemiz Karabük’ün ilçelerine oranla en küçük ilçe. Fakat 12 yılını boşa geçirmiş bir ilçe. Ovacık’ta yaşayan insanlarımız bir oy deposu olarak görülmüş. Fakat alması gereken hizmetleri mevcut iktidarlardan alamamış. Mevcut milletvekili adaylarımız hangi siyasi partiden olursa olsun bizim için ayrı bir değerdir. Ama vaatlerle değil de ne yapacaklarına bakmamız gerekiyor. Neden böyle söylediğimi sorarsanız en fazla içi yanan belediye başkanı benim. 16 aydır Ovacık Belediye Başkanıyım bırakın ilçeye bir şeyler verilmesini gelenleri dahi durdurdular. O gün olduğu gibi şimdi de ne çöp arabamız var ne de bir itfaiye aracımız var. Seçimlere giderken şunu söylemek istiyorum 30 binde fazla seçmeni olan bir Ovacık var. Benim değerli Ovacıklı hemşerilerimden bir ricam var sizlerden oy istemeye gelen milletvekili adaylarına Ovacık için neler yapacaksınız diye sorun. Ovacık’a söz verilen yüksekokulun temelini 2014 yılında atacağız dediler, fakat hala atılmadı. 2015 yılına geldik hala temel atılmadı. Ovacık belediye başkanı olarak benim hiç görüşüm alınmadı. Sorduğumuz da sadece biz 7 Haziran tarihine kadar temel atacağız diyorlar. Ben Ovacık halkının belediye başkanıyım. Biz diyoruz ki temel atma ile ilgili tarih ve gün verildi ise, 2014 yılında temeli atılacaktı 2015 yılına geldik 7 Haziran tarihinden öncemi temel atacaksınız, yoksa 7 Haziran tarihinden sorma derme çatma bir prefabrik bir yüksekokul mu düşünüyorsunuz. Sağlık ocağımız prefabrik, hükümet konağımız depreme dayanıklı değil oturulamaz raporu var fakat kimse bu feryatlarımızı duymuyor. Ben 20’ye yakın proje ile gittim, bir yıl boyunca bugün yapılacak, yarın yapılacak diye ötekileştirildik. Makamlar gelip geçicidir, insanlar yaptıkları ile anılır” dedi

“VERDİĞİM SÖZLERİN TAMAMINI YAPACAĞIM”

Basın toplantısında seçim zamanında vermiş olduğu sözlerin tamamını yapacağını belirten Başkan Dursun “Bana siz ne yaptınız diye sorabilirsiniz. Ben Ovacık’a seçim zamanında ne vaat vermiş isem, birkaç tanesi hariç onları yapmak içinde iktidar olmanız gerekiyor ama diğer vaatlerimi görev sürem boyunca yerine getireceğim. Benim seçilmiş olduğum bir siyasi parti var şundan emin olun ki, benim partim iktidarda olsun Ovacık’a yapılacak olan tüm hizmetleri kolaylıkları alırım. Ankara’ya gidiyorum randevu olmak istiyorum randevu verilmiyor, telefon açıyorum telefonlarım engelleniyor. Karabük sokaklarında milletvekili adayları ile birlikte bir sürü vaatler veriliyor. Ama yaşadığı ilçesine hizmet etmeyen arkadaşlarımız, büyüklerimiz, ağabeylerimiz bu Karabük’e ne verebilir. Allah aşkına. Önce adama sormazlar mı? Sen hiç ilçenden geçmiyor musun? İlçene hiç uğramıyor musun diye. Ovacık belediyesi olarak ne bir çöp aracı, ne de bir itfaiye aracı alamadık” dedi.

“OVACIĞI OY DEPOSU OLARAK GÖRMESİNLER”

Siyasi partilerin Ovacık’ı oy deposu olarak görmemelerini isteyen Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun “Ben buradan ülkemizin değerli Cumhurbaşkanından Başbakanına kadar, ben Ovacığım sahibiyim diyen herkese gittim, ver dedim vermedi. Buradan tekrar sesleniyorum, kimse Ovacığı oy deposu olarak kullanmamalı. Ovacıklı hemşerilerim 7 Haziran’a kadar kendilerine gelen siyasilere Ovacık’a ne yapacaksınız diye sorsunlar istiyorum. Ovacık’ı küçüksememek lazım. Çünkü bugün Ovacıklılar il genelinde bir vekil çıkaracak sayıdadır. Biz göreve geldiğimizde, tabelada 700 olan Ovacık nüfusunu, 600’e düşürdüler. İlçeden büyük tabela yaptılar. Valla kimse kusura bakmasın, bu nüfusu bir yılda ben düşürmedim. Ovacık, siyasi oyunlar üzerine ilçede görev yapan memurların gönderildiği, taşeron işçilerin çıkarıldığı bir ilçe. Ben kimsenin işine son vermedim. Belediyede çalışan ve benim partimden olmayanları ben işten çıkarmadım. O yüzdendir ki; o tabeladaki 700’ü, 600’e düşürenler utansın. Bu işler böyle olmuyor. Karabük sokaklarında adamın yüzüne tükürürler. Biz görevimizi yapmazsak bize de yapacaklardır. Ama biz diyoruz ki, abi abiliğini yapacak, büyük büyüklüğünü yapacak. Ondan sonra anamın söylediği gibi eli öpülesi olun. Biz el öpmeyi bir taşeron firmaya girmek için değil, biz Karabük’e ve ilçelerine yapılan hizmetlerin karşılığında önümüzü de ilikleriz, el de öperiz. Ama hizmet yapmayana da hiç eyvallahımız yok. Hiç mi eliniz vicdanınız sızlamıyor. Koskoca oniki yıl heba oldu gitti. Ben diğer ilçe belediyelerimizi görüyorum, çok iyi hizmetler aldığını biliyorum. Bırakın o ilçeleri, köylerine bile çöp arabası veriliyor. Ovacık’a geldim mi sıkıntı, ama diğer ilçelere var. Ben mevcut iktidardan hiçbir yardım alamıyorum. Ben belediye imkânlarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum, ama muhakkak iktidarın, devletin arkamızda olması lazım” dedi.

“EYLEM YAPACAĞIZ”

7 Haziran tarihine kadar Ovacık Belediyesi’nin ihtiyacı olan itfaiye ve çöp arabasının gelmemesi halinde, eylem yapacaklarını belirten Başkan Dursun “Ben Ovacık’ın Belediye Başkanıyım. Eğer 7 Haziran’a kadar Ovacık’a itfaiye aracı ve çöp aracı gelmez ise, ben Ovacıklı hemşerilerimi de alarak Karabük’ün girişinde veya Ankara’da eylem yapacağım. Bunu açık ve net söylüyorum. Ben bunu kendim için değil, temsil ettiğim ilçem için istiyorum” dedi

“7 HAZİRAN’DA MHP’Yİ BİRİNCİ PARTİ ÇIKARSINLAR”

Basın toplantısının sonunda 7 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde MHP Milletvekili adaylarına destek isteyen Başkan Dursun “Ben buradan Ovacıklı hemşerilerime sesleniyorum. Ben mevcut iktidardan destek ve hizmet alamıyorum. Bundan dolayıdır ki bu sefer Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylarını iyi değerlendirsinler. Sandıktan Milliyetçi Hareket Partisi’ni birinci parti olarak çıkarsınlar.” dedi.

“VERGİ’Lİ VERMİŞ OLDUĞU SÖZLERİ YERİNE GETİRECEKTİR”

Basın toplantısının sonunda bir basın mensubunun “Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Ovacık’a gerekli hizmetleri yapacağını söylemişti Başkan Vergili şimdiye kadar Ovacık’a neler yaptı?” şeklindeki sorusuna Başkan Dursun “Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile benim aramın açık olduğu yazıldı. Asla böyle bir şey olmadı, olması da söz konusu değil. İlçemize iki defa geldi, biz Ovacık ile ilgili planlamalarımızı açıklamıştık ve bunları yapacağız. Bizim amacımız mevcut iktidar tarafından yapılması gerekenler. Şunu belirtmek istiyorum, Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili’den Ovacık ile ilgili ne söz almış isem onları yapacağına adım gibi eminim. Bundan herkes emin olsun” dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun açıklamasında ayrıca, yarın Karabük’e gelecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçe’nin yapacağı mitinge ise tüm halkı davet etti.

Başkan Dursun’un basın toplantısına, MHP Karabük Milletvekili adayları Durmuş Yalçın ve Ayhan Akbaş’ta katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.