Ovalarımız artık su altında kalmayacak!

Ovalarımız artık su altında kalmayacak!

DSİ'nin, Söke Ovası’nın yıllardan beri Büyük Menderes Nehri’nin taşmasıyla sular altında kalmasına son verecek, 76 kilometrelik alandaki ıslah çalışmasının 38 kilometresi tamamlandı, yılsonuna kadar denize varılacağı belirtildi.

Yıllardan beri özelikle Yenipazar, Koçarlı ve Söke Ovası’ndaki tarım alanlarına ağır zarar veren Büyük Menderes Nehri taşkınlarına son vermek için DSİ tarafından 2013 yılında Buharkent’ten başlanılan ıslah çalışması, 2016 yılı sonunda tamamlanacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer ve Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, yapılan çalışmaların çiftçi adına sevindirici olduğunu vurguladı. DSİ yetkilileri ise 13 adet iş makinesinin aralıksız çalıştığını belirterek toplam 76 kilometrelik alanın 38 kilometrelik bölümünde çalışmaların tamamlandığını, kalan 38 kilometrelik çalışmanın ise bu yılsonuna kadar tamamlanarak denize varılacağını bildirdi.

RÜYALAR GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim rüyamız olan Büyük Menderes temizliğinin sizlerin aracılığı ile kamuoyuna duyurmaktı. 2013 yıllında başlanan çalışma bu yılın sonunda son bulacak. Söke Ovası hep taşkınlarla akla geliyor. Yapılan bu çalışmalar sonrasında Sökeli çiftçi kardeşlerimiz su taşkınlarından kurtulacaklar. Hepimizin yıllardan beri beklediği ve rüyası olan taşkın olmadan arazilerimizi ekip biçmek, gerçeğe dönüşecek. Bu çalışmada emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.

"TOPRAK KAYBI VE TAŞKIN OLMAYACAK”

Büyük Menderes Nehri'nin toprak kaybı ve taşkınlara neden olan bir yapısı olduğunu belirten AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer de "Bu yapı proje ile düzeltildi. Yapılan Menderes Nehri'nin ıslahı Sökeli çiftçi için çok önemli. Toprak kaybı ve taşkın riski en az seviyeye indirildi. Yapımı devam eden projenin Ak Parti Hükümeti tarafından gerçekleştirilmesi de önemli. Emeği geçen DSİ'ye, milletvekillerimize ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.