Özel Çocuklar Türk Dünyasına Açıldı

Özel Çocuklar Türk Dünyasına Açıldı

Farklı ülkelerden gelen 20 yerel yönetim uzmanı Eyüp Belediyesi tarafından faaliyetlerini sürdüren Şeker Hayat Özal Çocuklar İş Okulu’nu ziyaret etti.“Yerel Yönetimlerde Kamu Sağlığı ve Dezavantajlı G...

Farklı ülkelerden gelen 20 yerel yönetim uzmanı Eyüp Belediyesi tarafından faaliyetlerini sürdüren Şeker Hayat Özal Çocuklar İş Okulu’nu ziyaret etti.

“Yerel Yönetimlerde Kamu Sağlığı ve Dezavantajlı Gruplara yönelik Hizmetler” konulu eğitim programı kapsamında 6 farklı ülkeden İstanbul’a gelen 20 yerel yönetim uzmanı, Eyüp Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Şeker Hayat Özel Çocuklar İş Okulu’nu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eyüp Belediyesi’nin dezavantajlı grupların sosyal hayata kazandırılması amacıyla hayata geçirdiği ve aktif olarak eğitimlere katılan 109 özel öğrencisiyle çalışmalarını sürdüren Şeker Hayat hakkında heyete bilgi verildi. Heyette bulunan Romanya, Azerbaycan, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moğolistan ve Bosna Hersekli uzmanlara özel gençler tarafından bahçe bakımı ve çiçek dikimi hakkında bilgi verildi. Ardından atölyeleri de gezen heyet, özel gençlerin ev tekstili, nikah şekeri ve hediyelik eşya alanlarında yaptıkları çalışmalara hayran kaldı. Ziyaret sonunda özel öğrenciler, heyette bulunanlara içerisinde kendi yaptıkları ürünlerin bulunduğu paketleri hediye etti.

Şeker Hayat ziyareti sonrasında heyet, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in katılımıyla gerçekleştirilen öğle yemeğinde bir araya geldi. Koçer heyete Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün engelliler için yaptığı faaliyetler hakkında bilgi vererek “Eyüp bölgesinde bulunan engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

Heyet adına söz alan Novi Grad Sarajevo Belediyesi Sosyal İşler Uzmanı Amra Hasimbegovic, “İstanbul’da birçok belediyenin engelliler için yaptığı çalışmaları görme fırsatımız oldu, bu çalışmaların ücretsiz olması bizleri çok şaşırtıyor, bu çok büyük bir hizmet, ben de ülkemde benzer faaliyetler yapılması yönünde öneride bulunacağım” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.