Özel Çocukların Ailelerine Yönelik Cinsel Eğitim Semineri

Özel Çocukların Ailelerine Yönelik Cinsel Eğitim Semineri

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engellilerin Eğitimi Ana Bilim Dalı Arş. Gör. Gizem Yıldız tarafından özel gereksinimi olan bireylerin annelerine yönelik cinsel eğitim s...

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engellilerin Eğitimi Ana Bilim Dalı Arş. Gör. Gizem Yıldız tarafından özel gereksinimi olan bireylerin annelerine yönelik cinsel eğitim semineri düzenlendi.

Gökkuşağı Kafe 2’deki Tepebaşı Belediyesi, İŞKUR ve Anadolu Üniversitesi iş birliği ile yürütülen özel gereksinimi olan bireylere yönelik meslek edindirme projeleri kapsamında yapılan seminerde, ergenlikte olan ve yetişkinliğe adım atan özel çocukların sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olmaları ve kendilerini istismardan, tacizden koruyabilmeleri adına cinsel eğitim programı sunuldu. Eğitimlerde özel gereksinimi olan bireylerin uygun cinsel davranışları doğru yer ve zamanda sergileyebilmelerine ilişkin bilgiler, cinsel istismardan korunma yolları, sağlıklı cinsel yaşam için öğrenilmesi gereken temel beceriler, cinsel eğitim, topluma uyum ve insan ilişkileri konularına yer verildi.

Eğitimlerde anneler, bu seminerlerden çok memnun kaldıklarını ve yanlış bildikleri çok şey olduğunu ifade etti.

Seminerlerin 7 Mayıs’a kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.