Özgen Türker'in şirketlerine yatırılan usulsüz ödemelere ceza yağdı!

Özgen Türker'in şirketlerine yatırılan usulsüz ödemelere ceza yağdı!

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, yaptığı basın açıklamasında ortalığı ayağa kaldırdı.

Başkan Özcan, MHP'li Haluk Alıcık döneminde Özgen Türker'in 4 şirketine 5 milyon 600 bin liralık kesilen faturaların usulsüz olduğu gerekçesiyle SGK'nın belediyeye ceza kestiğini duyurdu. Belediyenin SGK tarafından kesilen cezayı ödeyecek durumunun olmadığını belirten Başkan Özcan, dönemin belediye başkanı Haluk Alıcık'a 5 milyon 600 bin liralık cezayı ödemeyi davet etti.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, bugün makamında basın mensuplarıyla buluştu.
Nazilli Belediyesi’nin geçmiş dönemden kalan yaklaşık 102 milyon liralık borcunun 16 milyon lirasının ciddi tasarruf tedbirleri sayesinde ödendiğini söyleyen Başkan Kürşat Engin Özcan; “Elbette biz de 10 yıl önce olduğu gibi borçsuz bir belediye telsim almak isterdik. Olmadı ama herkesin canı sağ olsun. Tasarruf yaparken yine belediyemizin hakkını koruduk. Çünkü biz Nazilli halkının verdiği görevi yerine getirirken kör bir kuruşun hesabını yapmak zorundayız. Buna basit bir örnek verecek olursak belediyemizin zemin katında bulunan çay ocağı sıfır lira bedelle tahsis edilmiş. Belediyemiz için hiçbir avantajı yok. Yaptığımız en son ihalede 14 aylığına 56 bin lira verdik. Böylesine kötü bir yönetim izlenmiş. Yaptıkları doğru işler için herkese teşekkür ederiz. Bugüne kadar Nazilli Belediyesi’nde hizmet eden, Nazilli’ye hizmet eden her bir kişiye teşekkür ediyoruz. Ama böyle aymazlıklarda var. Sonra çıkıp yalan yanlış şeyler söyleyerek kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorlar” ifadelerini kullandı.

“5 MİLYONLUK USULSÜZ ÖDEME YAPILMIŞ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”


Nazilli halkının hakkını sonuna kadar savunacağının altını çizen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Sosyal güvenlik kurumu bize gönderdiği yazıda Nazilli Belediyesi’nin yapmış olduğu usulsüz ödemeleri yazmıştır. Yasa gereği ödeme yaparken borcu yoktur ve ilişiksiz yazısı almanız gerekiyor. Fakat 5 milyon 641 bin 700 lira 44 kuruş usulsüz ödeme yapılmış. Hukukta bir ilke vardır; ‘Kötü ödeyen iki kez öder’. Kötü ödeme yapmışlar. Evraklar burada. Nazilli milliyetçiliğinden bahsediyorlar, tapu burada. Usulsüz ödediğiniz paralarda burada. Eğer Nazilli milliyetçisiyseniz bu parayı ödeyin. Bu sizin ödediğiniz usulsüz, haksız paradır. Kamunun alacağıdır. Bu belgelerin altında sizin imzanız var. Mesuliyet sizindir. Bu haksız, yasal olmayan borcu Nazilli halkının boynuna yükleyemezsiniz. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Bu konu hakkında da suç duyurusunda bulunduk, soruşturma neticesinde suçlu olanlar cezasını çekecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum