Özlem Çerçioğlu'na FETÖ şoku

Özlem Çerçioğlu'na FETÖ şoku

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüz ihalelerle ilgili FETÖ’nün yerel imamı olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan hakkında dava açıldı.

Davada Karaarslan ile birlikte danışmanlığını yaptığı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da yargılanacak.

FETÖ/PDY'nin yerel yönetimler imamı olduğu iddiasıyla Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Erkan Karaarslan hakkında açılan davalara bir yenisi daha eklendi. ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, yüzde 50 hissesi Karaarslan'a ait olan Muhkem Ltd. Şti. firmasına verilen ihale ile ilgili Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı.

DANIŞMAN SIFATIYLA

Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 16 sanık yargılanacak. Söz konusu davada Karaarslan ile birlikte CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da hakim karşısına çıkacak. Çerçioğlu ve Karaarslan'ın yanı sıra iddianamede Karaarslan'ın bacanağı Muharrem Şanlı, baldızı Çiğdem Şanlı, yeğeni Osman Çolak ve Aydın BŞB İhale Birimi Başkanı Nermin Canyurt yer aldı.

Davada yargılanacak olan şüphelilerin ASKİ Genel Müdürlüğü'ndeki Danışmanlık Hizmet Alım ihalelerinde ihaleye fesat karıştırdığı, edimin ifasına fesat karıştırıldığı ve resmi evrakta sahtecilik suçu işledikleri iddia edildi.

Karaaslan'ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı sıfatını kullanarak, özellikle Aydın BŞB Başkanlığı ve ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen danışmanlık hizmet alımlarında usulsüzlük yaptığı kaydedildi.

Karaarslan'ın bağlantılarını kullanarak, kendi üzerine veya yakınlarının üzerine kurulu olan şirket ve kuruluşlara, kamu kurum ve kuruluşlarından davet mektupları gönderilmesini sağladığı belirtildi. İddianamede, işlerin yaklaşık maliyetinin doğrudan temin usulüne uygun olması için özellikle eşik değerlerin altında tutulduğu, davet mektuplarına verilen yaklaşık maliyetlerin iş tanımında özellikle belirtilmemesine rağmen birbirlerine çok yakın teklifler verildiği vurgulandı.

3 YILDAN 7 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Sanıkların, Türk Ceza Kanunu'nun 235. maddesinde yer alan 'Kamu kurumu veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihaleler ile yapım ihalelerine fesat karıştıran kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' maddesi gereği cezalandırılmaları istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.