“Pamuk bitti memleketin bereketi bitti”

“Pamuk bitti memleketin bereketi bitti”

Çine Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi seçimli olağan genel kurul toplantısını yaptı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde, mevcut başkan Mustafa Akdam güven tazeledi.

Kongrede konuşan Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatif Başkanı Mustafa Akdam, “Pamuk bitti, memleketin bereketi bitti” dedi.

Kooperatifin kendi tesislerinde gerçekleşen genel kurula, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Çine İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Yıldız, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye Meclis Üyeleri, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, ortaklar ve davetliler katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını Celal Özden, katip üyeliklerini Muharrem Ancın ve Hüseyin Ilgın yaptı.

"ÇİFTÇİYE PAMUK EKTİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

Ekip olarak Tariş’i kurtarmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Mustafa Akdam, şunları söyledi:

“Bu güne kadar Tariş’i kurtarmak için her ne kadar kar etmek ise asıl amacımız, üreticilerimize de elimizden geldiğinden fazlasıyla yardımcı olduk. Onun için öz verili çalışıyoruz. Son iki yıldır Tariş çok iyi bir duruma geldi. Bizim görevimiz ortaklarımıza ve üreticilerimizi pamuk ektirmek. Burası pamuk kooperatifi. Pamuk olmazsa olmazımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Pamuk bitti, memleketin bereketi bitti. Üreticilerin bankalardaki sıkıntıları çoğaldı. Önümüzdeki yıl değerli üreticilerimize Mart ayından itibaren yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber, çiftçiye pamuk ektirmek için var gücümüzle çalışacağız. Pamuk ekimi yapacak olan üreticilerimizi gübre, mazot, tohum gibi konularda hiçbir sıkıntı yaşatmayacağız. Pamuk ekildiğinde sıkıntıdan kurtulacağız.”

"BİZİM GÜCÜMÜZ BU DEĞİL"

Akdam, “Üretici için tüm ekip ve ekipmanlar çalışıyoruz. Bizim için ortak olmuş olmamış önemli değil. Bizim için üretici olmak ve yanında olmak önemli. Onun için özverili çalışıyoruz. Geçen yılı karımız 50 bin lira ile kapattık. Bu yıl 100 bin lira ile kar ettik. Bizim gücümüz bu değil. Bizim daha çok büyümemiz lazım” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM
Mustafa Akdam, başkanlığındaki yeni yönetim, Hüsnü Kurkut, Besalet Özden ve Teoman Ünlü’den oluştu. Kooperatif Temsilciliklerine ise Mustafa Akdam ve Hüsnü Kurkut seçildi.

 

KAYNAK: DENGE GAZETESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.