Parasını ödemedikleri aracı alıp kaçamadılar

Parasını ödemedikleri aracı alıp kaçamadılar

Aydın’da polis ekiplerinin yaptığı çalıştırmalarda, internet üzerinden araçlarını satışa çıkaran kişileri dolandıran 1 şüpheliyle 5 ayrı hırsızlık olayının failleri tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; Efeler ilçesinde yaşayan M.A., 09 ED 897 plakalı aracını satmak için internet sitesine ilan verdi. Aracı pazarlık yaparak 49 bin 750 TL’ye satın alan E.A., parayı banka havalesi ile gönderdiklerini ve bu süre içerisinde noter satışını yapıp zaman kaybetmek istemediklerini beyan etti. M.A’dan aracın noter satışını alan E.A., bir fırsatını bulup kayıplara karıştı. Olayın şüphelilerinden olduğu tespit edilen H.K. önceki gün İncirliova ilçesinde yakalandı. Şüphelinin üzerinden bir adet ruhsatsız el yapımı tabanca ele geçirildi.

Olayla ilgili yapılan araştırmalarda şüphelilerin herhangi bir il veya ilçede önce bir iş yeri kiraladıklarını, ardından internetten satılık araç ilanlarına bakıp araç sahiplerini arayarak fazla fiyat kırmadan aracı satın aldıkları, araç sahibine kaparo verip kalan parayı noter satışı sonrası hesaba göndereceklerini, aracın noter satışı gerçekleştirdikten sonra bahaneler uydurup şahıstan uzaklaştıkları böylelikle aldıkları aracın bedelini ödemedikleri, aracı aldıktan hemen sonra başka kişiler adına satış yapıldığı tespit edildi. Yakalanan şüpheli H.K. çıkarıldığı adli makamlarca nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı.

5 AYRI HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

Polis ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda 19 Şubat 2015 günü M.A.’a ait Kemer Mahallesi 1676 Sokak No:15/1 sayılı ikamette meydana gelen 40-50 bin TL tutarında ziynet eşyası hırsızlığı olayı, 23 Ekim 2014 günü N.Ç.’a ait Mesudiye Mahallesi 1649 sokak no:19 sayılı ikamette meydana gelen hırsızlık olayı ve 08 Şubat 2015 günü M.Ç.‘ya ait Orta Mahalle 225 Sokak No:7 sayılı ikamette meydana gelen hırsızlık olaylarının güvenlik kamerası tespitli firari şüphelisi olarak aranmakta olan ve çeşitli defalar yapılan kovalamacalara rağmen bu zamana kadar yakalanması mümkün olmayan S.Ö., ikametine yapılan operasyonla yakalandı. Şüphelinin ayrıca 10 ayrı suçtan arandığı ve hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Yine 19 Şubat 2015 günü M.A.’a ait Kemer Mahallesi 1676 Sokak No:15/1 sayılı ikamette meydana gelen 40-50 bin TL tutarında ziynet eşyası hırsızlığı olayı ve 08 Şubat 2015 günü M.Ç.‘ya ait Orta Mahalle 225 Sokak No:7 sayılı ikamette meydana gelen hırsızlık olaylarının güvenlik kamerası tespitli firari şüphelisi olarak aranmakta olan O.Y., önceki gece saat 00.40 sıralarında yakalandı. Her iki şüpheli de haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.