PARKE DEYİNCE AKLA İLK GELEN FİRMA “TOPÇUOĞLU”

PARKE DEYİNCE AKLA İLK GELEN FİRMA “TOPÇUOĞLU”

Bölgenin en iyi beton parke firmasının sahibi Engin Topçu, sektörün bilinmeyenlerini gazeteniz Havadis'e anlattı. Kolay kullanılışının uzun ömürlü ve az masraflı oluşunun beton parkeyi ekonomik malzeme haline getirdiğini söyledi.

 Topçu konuşmasında, "Uzun yıllar her türlü doğa şartlarına ve ağır yüke dayanan beton parke taşlarının sağlamlığı ve uzun ömrü artık herkes tarafından onaylanmaktadır. Beton parke taşları ve dekoratif taşlar %5 ten daha az bir emiciliğe sahip olduğundan asfalt ve diğer kaplama malzemelerinden oldukça uzun ömürlüdür. Bu sayede malzemenin ömrüne ve görüntüsüne en çok zarar veren tuzlar ve kimyasal maddelerin zararlı etkileri en aza inmektedir.

Ayrıca Zemin kaplama malzemelerinin ömrü, yüzey aşınma mukavemetine bağlıdır. Beton parke taşları; yüksek evsaflı beton ile üretilmesinin yanında, vibrasyon ve pres uygulamalarına da tabi tutuldukları için yüksek dayanımlara ulaşır. Bu sıkıştırma ve vibrasyon etkisiyle, betonda hava boşluğu minimum düzeye indirildiğinden, su emme oranı düşüktür. Bu da dona karşı mukavemetinin artmasını sağlamaktadır. Bu nedenle beton parke taşlarının ömrü, alternatif kaplama malzemelerine (asfalt, yerinde dökme beton vb.) kıyas ile daha uzundur. Şekil ve renk çeşitliliği, estetik yönünden diğer alternatif kaplama malzemelerine göre üstünlük sağlar. Beton altyapı elemanlarının inşaat ve peyzaj mimarisindeki uygulama alanları o kadar çeşitlidir ki kullanıcı hayal gücünü kullanarak daha önce bilinen döşeme şekillerinin ve uygulama alanlarının dışında yepyeni uygulamalar yaratabilir" dedi.

“1976'dan günümüze”

Firmanın günümüze kadar ki gelişim sürecinden bahseden başarılı iş adamı sektöre 1976 yılında girdiklerini söyledi. Topçu, "1976 Yılında briket üretimi ile Beton Elemanları üretimine başlayan firmamız,1984 yılında Beton Parke ve Beton Bordür Taşı üretimine de başlayarak,şehirciliğin vazgeçilmez ana malzemelerini bölgemize kazandırmıştır.1997 yılında şirketleşerek kurumsal kimlik kazanan firmamız yarı otomatik Beton Parke Makinesini bünyesine katarak ürettiği Beton Parke Taşlarına TSE ve İMALATA YETERLİLİK BELGESİ alarak kalitesini tescillemiştir.Bölgedeki İlk T.S.E Belgesine sahip olan firmamız bu andan sonraki çalışmalarını sektöre her zaman ilkleri getirerek gerçekleştirmiştir.Bu amaçlarımıza ulaşma yolunda Yüksek Teknolojili Alman Beton Üretim Makineleriyle üretimimizi sürdürürken T.S.E Belgesi ve yine Türk Standartları Enstitüsünden Kalite Yönetim Sistem Belgelerini(ISO 9000) alarak kalitesini tescillemiştir. Ayrıca konusuna uzmanlık ve titiz çalışmalar gerektiren Beton Parke Taşı uygulamalarında da gerek teknolojik ekipman, gerek yetişmiş uzman kadrosu ile firmamız kalitenin simgesi haline gelmiştir" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.