Pasta yapımı ve sunumu kursu düzenlenecek

Pasta yapımı ve sunumu kursu düzenlenecek

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Çine’de 25 kişilik pasta yapımı ve sunumu kursu düzenlenecek.

Çine de en az 18 aydır işsiz olanlar ile kırsal veya yoksul kesimde yaşayan genç işsizlere yönelik olarak 25 kişilik pasta yapımı ve sunumu kursu düzenlenecek. Pasta yapımı ve sunumu kursu Çine Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 2 Nisan-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak.Çine Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek olan kurs, hafta içi 5 gün, fiili 46 gün, 09.00-15.00 saatleri arasında düzenleneceği ifade edilirken seçmelerin 30 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da Çine Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılacağı açıklandı.

“KURSİYERLER İŞ BULMADA BİR ADIM ÖNE GEÇECEK”

Kurs verilecek mesleklerin Aydın’ın işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda belirlendiğini kaydeden Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, "Kursa katılan kişilere, kursa geldiği her gün için 20 TL ödenecek, ayrıca müstehaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri kurumumuzca karşılanacak. Kursiyerlere eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgeleri verilecek. Kursiyerler alacakları mesleki sertifika ile iş bulma sürecinde bir adım öne geçecekler. İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda düzenlediğimiz kurslar ile kadınlarımızın çalışma hayatına katılımlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Pasta yapımı ve sunumu kursu düzenlenecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.