Patateste Ödemiş'e rakibiz

Patateste Ödemiş'e rakibiz

Aydın'ın patates ile ünlü ilçesi Bozdoğan'da yaklaşık 300 kişi patates üretiyor. Patates üreticisi Kazım Demirel, Bozdoğan'da Agata ve Marebel cins patates üretildiğini ifade ederek, "Ödemiş patatesine rakibiz" dedi.

Bozdoğanlı patates üreticisi Kazım Demirel, şuan tarlada olan patateslerin hasadına 15 Kasım'da başlanacağını söyledi.

Ağustos'ta ekilen patatesin hasat zamanının 15 Kasım olduğunu belirten Kazım Demirel, Ödemiş patatesi karşısında iddialı olduklarını belirtti. Bozdoğan'da yaklaşık 300 çiftçinin patates ektiğini anlatan Demirel, sözlerine şöyle devam etti: ''Pateteslerimizde hiç bir ilaç yok. Agata ve Marebel denen iki cins patates ekiyoruz. Ödemiş patatesinden hiçbir farkı yok, biz patateste iddialıyız. Bu yüzden Ödemiş patatesine rakibiz. Eskiden Ödemiş bizden 20 gün sonra hasat yapardı, şimdi ise aynı zamanlarda hasat yapıyoruz."

KALİTELİ VERİM İÇİN DÜZENLİ SU İSTİYORLAR

Yılda iki dönem patates üretildiğini belirten ve ilk ekimin Şubat'ta yapıldığını söyleyen Kazım Demirel, Mayıs ayında da ilk hasat patateslerin toplandığını ifade etti. Demirel, ilkbaharda 15 dönüm, sonbaharda da 5 dönüm patates ektiğini söyleyerek, "5 dönüm yerden 2 buçuk ton civarında verim alıyorum. Eskiden elle işçilik yapılırdı, şimdi ise biz de herkes gibi makineyle çalışıyoruz. Patetesimizin alıcısı bulunuyor, o konuda bir sıkıntımız yok" dedi.

Kooperatiflerinin olmamasının sıkıntı yarattığına dikkat çeken Demirel, kaliteli verim için düzenli su istediklerini belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.