Pazar esnafına sıkı denetim geliyor

Pazar esnafına sıkı denetim geliyor

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, pazar, market, sarraf gibi yerlerde kullanılan ölçü aletlerinin muayenesi hakkında çalışma başlattıklarını, ölçü aleti kullanan esnafa sıkı denetim geleceğini söyledi.

Yaklaşık 270 bin esnafın bulunduğu Efeler’de sadece bir ölçer memuruyla hizmet vermelerine rağmen vatandaşları bilinçlendirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Görgülü, ölçer memurlarının arttırılması için Bakanlıktan destek istediklerini belirtti. Mustafa Görgülü, “17 İlçemizde her pazarda bir gün stant açarak vatandaşları bilinçlendireceğiz. Vatandaşın almış olduğu iki kilogram domatesin bir kilogramına göz diken esnaf, bizim esnafımız değildir” dedi.

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Görgülü, denetimlerinden sorumlu oldukları ve yoğunlukla pazarlarda kullanılan ölçü aletleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"AMAÇ GÜVENLİ ALIŞVERİŞ"

12–18 Ekim tarihleri arasında Milli Güvenlik Haftasını kutlayacaklarını bildiren Mustafa Görgülü,

“Bu haftadaki asıl amacımız, vatandaşlarımızın güven içinde doğru ölçü aletleriyle alışveriş yapmalarını sağlamak. Pazarda, markette, kasapta, kuyumcularda kullanılan terazilerin muayenesinden sorumlu bir kurumuz. Ancak iki ölçer memurumuz var ve bu memurlarla Aydın’da hizmet vermeye çabalıyoruz ama eleman eksikliğinden dolayı sıkıntılarımız var. Bakanlık bu konuda kadromuzu güçlendirecek. 2016 yılından itibaren altı ölçer memuruna, ilerleyen zamanlarda da sayımızı on ölçer memuruna çıkaracağız, piyasada daha etkili işler yapacağız” dedi.

"HER PAZARDA BİR STANT"

Her Belediyede ölçer teşkilatının olmadığını belirten Görgülü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlimizde Söke, Didim ve Nazilli’de gurup merkezimiz var, Nazilli’deki gurup merkezimizde görevli bir ölçer memurunu, Nazilli bölgesine, yani Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan ve Buharkent ilçelerinde hizmet vermek için görevlendirdik. Efeler’de bir ölçer memuruyla hizmet veriyoruz. Söke, Germencik, İncirliova, Kuşadası, Çine ve Koçarlı’yı da yakında zamanda birleştireceğiz. Denetim elemanlarımızın sayısı çok az, arttıramıyoruz. Ama bir önceki yıla göre performanslarımız daha iyi. Bizim için en temel konulardan bir tanesi pazarlar. Vatandaşın almış olduğu iki kilogram domatesin bir kilogramına göz diken esnaf, bizim esnafımız değildir. Biz bunları daha düzgün daha dikkatli çalışan esnaflarımızdan ayırmak istiyoruz. Pazarlarda belediyeye yardımcı olmak amacıyla programlar oluşturacağız. Başta Efeler olmak üzere 17 İlçemizde her pazarda bir gün stant açacağız. Vatandaşlar terazilerin muayenesinin yapılıp yapılmadığına dikkat etmez. Biz bu konularda vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.