‘PAZAR GÜNÜ NAZİLLİ’DE SEÇİM OLSA..’

‘PAZAR GÜNÜ NAZİLLİ’DE SEÇİM OLSA..’

AK Parti Nazilli İçe Başkanı İmran Acar ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Mart ayında yapılan yerel seçimleri ve Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Acar çarpıcı tespitlerde bulundu.

AK Parti Nazilli İlçe Başkanı İmran Acar, yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Partisinin ilçe binasında düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Acar, “30 Mart yerel seçimlerinde Nazilli’de %90.87 katılım oldu. 109 bin 525 oyun kullanıldığı seçimlerde geçerli oy sayısı 99 bin 525’dır. 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Nazilli’de % 80.45 katılım olmuştu. 108 bin 870 seçmenden 87 bin 500’ü oy kullandı. Bin 900 oyun geçersiz olduğunu 30 Mart yerel seçimlerinde 28 bin oy ile % 29’a ulaşırken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 33 bin 800 oy ile %39.5 oy aldık. Bu anlamda AK Parti İlçe Teşkilatı olarak kendimizi bütün olumsuzluklara rağmen başarılı buluyoruz” dedi.

• ‘PAZAR GÜNÜ SEÇİM OLSA KAZANIRIZ’

haberin-videosu-075.gif

Nazilli’de Pazar günü bir yerel seçim yapılması halinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettikleri oy oranıyla Belediye Başkanlığı’nı kazanabileceklerini ifade eden Acar, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığımız oy oranıyla yarın Belediye Başkanlığı seçimi olsa başkanlığı kazanarak yerelde de iktidar oluruz. Yeni bir yönetim olmamıza rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminde 315 sandıkta paralel yapı unsurlarıyla kıyasıya mücadele ettik” şeklinde konuştu.

• ‘TEŞKİLATÇILIĞI DAMARLARIMIZDA YAŞAYAN İNSANLARIZ’

Kendisinin ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının teşkilatçı bir yapısı olduğuna dikkat çeken İmran Acar, “Biz teşkilatçılığı damarlarımızda yaşıyoruz. Biz teşkilatımızı tabandan gelerek, adeta tırnaklarıyla kazıyarak bu günlere getiren insanlarız. Biz dün bir kenardayken, bu gün işin içerisinde değiliz. Eğer bir yerlerde adaylık isteyen birileri varsa, bu adayın 5 yıl önceden ayarlanması gerekiyor. Partiye gelecek, partinin tozunu alacak, partide işlerin nasıl yürüdüğünü görecek. Daha sonra kamuoyuna çıkarak, ‘aday olursa olur herhalde’ algısı yaratacak. Ama bunu parti binasına girdikten sonra yapacak. Siz parti binasının içerisine girmeden, dışarıdan seçime 3 kala, 5 kala ortaya çıkarsanız, o zaman sıkıntıyı yaşamaya başlıyorsunuz. 2004, 2009 ve 2014 seçimlerinde aynı oldu” ifadelerini kullandı.

‘HALUK BEYİN GEÇME İRADESİ VARSA BUYURSUN GELSİN’

haberin-videosu-075.gif

MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın AK Parti’ye transferi sürecini değerlendiren AK Parti’li Acar, “Haluk bey niteliğinde ki böylesine güçlü bir belediye başkanının bir partiden diğer bir partiye geçmesinin belli bir prosedürü vardır. Bu ya davet ya da teklif usulüdür. Haluk bey sadece bizim ilçe yönetimi olarak yapacağımız teklifleri değerlendirip, kabul edecek durumda değildir. Bu tamamen genel merkezimizle yapılacak olan görüşmelerle olur” dedi. Nazilli’den çok daha küçük yerlerin belediye başkanının dahi genel merkeze götürüldüğüne dikkat çeken Acar, “Genel merkeze götürdüğümüz belediye başkanına rozet takıyoruz. Gurup toplantısına katılıyor ve alkışlar eşliğinde partimize transfer ediyoruz. Şimdi 40 ilden büyük bir ilçenin ve böylesine güçlü bir oyla gelmiş belediye başkanını partimize transfer etmek bizim yani ilçe teşkilatımızın başarabileceği bir şey değildir. Ama Haluk beyin geçme iradesi varsa, AK Parti’nin misyonuna, vizyonuna, kurallarına uyacağım derse biz de buyur gel deriz. Biz CHP’den, diğer partilerden belediye başkanı alıyoruz da Haluk beyi mi almayacağız” şeklinde konuştu.

• BİZ BİR, KADIN VE GENÇLİK KOLLARI ON KOŞMALIYDI

haberin-videosu-075.gif

AK Parti Nazilli Kadın ve Gençlik Kolları’nın yönetim değişikliğini algılamakta zorluk çektiğini söyleyen İmran Acar, “Bazen parti içerisinde değişiklikleri algılamak zaman alır. Bu değişiklikleri algılarken insanlar farklı düşünceler içerisinde olurlar. Bugüne kadar getirdikleri hareket tarzının devam etmesini isterler. Böyle devam ederken yeni oluşan teşkilat iradesi, ‘Arkadaş bu söyleyişiniz yanlış, bu şekilde davranacaksanız’ derse, bunu kabul etmek biraz zaman alacaktır. Partimizin Kadın ve Gençlik Kolları’yla bu zaman sürecini yaşıyoruz. Zaman süreci aşıldığında ortada sorun da kalmayacaktır. Herkese gibi yan kollarımıza da kapımız açıktır. Böylesine yoğun bir baskının altında girdiğimiz seçimlerde yan kollarımızın biz bir koşuyorsak, onların on koşmasını beklerdik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yanımızda olmalarını temenni ediyorduk” ifadelerini kullandı. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum