PAZARCI FADİME TEYZE DERT YANDI: ÇALIŞMAZSAK BİZE KİM BAKACAK?

PAZARCI FADİME TEYZE DERT YANDI: ÇALIŞMAZSAK BİZE KİM BAKACAK?

Nazilli’de “Pazardan Hayatlar” yazı dizisinin bu haftaki konuğu 63 yaşındaki Fadime Karagözoğlu oldu. Dağlardan topladığı eniçleri pazarda satan Fadime Teyze, kendini bildi bileli çalıştığını, yine de üretenin, pazarcının desteklenmediğinden dert yandı.


GÜNAY PABUŞÇU-İlçemizde kurulan pazarların değerlerini tanıtmak için başlattığımız “Pazardan Hayatlar” yazı dizisinin bu haftaki konuğu Nazilli’nin Hasköy Mahallesi’nde 63 yaşındaki Fadime Karagözoğlu oldu. Kendini bildiği günden beri çalıştığını ve Perşembe Pazarı’nda yetiştirdiği, topladığı ürünleri sattığını söyleyen Fadime Teyze eniç toplamanın zorluklarını anlattı ve çalışanın, üretenin desteklenmediğinden yakındı. 

“ENİÇ TOPLAMAK ZOR”
Geçimini sağlamak için her işe gittiğini ifade eden Fadime Teyze, “Zeytin, incir, kestane işlemeye gidiyorum. Eniçleri toplamak zor bir iş. Sabah 8’de dağlara gidiyorum akşamüstü saat 5 gibi dönüyorum. Aç ve susuz kaldığım da oluyor ama çok şükür boş dönmüyorum” diye konuştu.

“YARIN ÇALIŞAMAZSAK NE OLACAK?”
Yetkili kurumlardan gerekli desteklerini görmediğini belirten Fadime Teyze, “Bize yardımcı olmaları gerekiyor. Yardım bir yana elimizde olanları da veriyoruz. Şimdi çalışabiliyoruz yarın çalışamazsak ne olacak? Bize kim bakacak? Üretenin, çalışanın sağlık ve ekonomi yönüyle desteklenmesini istiyoruz” dedi.

“BİR ÇOCUK KOLAY MI BÜYÜTÜLÜYOR?”
Şehit haberlerini izlerken dayanamadığını söyleyen Fadime Teyze, “Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Bir çocuk kolay mı büyütülüyor? Ne zaman bir şehit haberi görsem ağlıyorum. Artık kimse ağlamasın istiyorum” ifadelerinde bulundu.

9889c6d6-3b42-4b12-903f-7ee5db684298.jpeg

baa54ecf-fe74-47f0-ba41-c1750a7a9a43.jpeg

bce21420-1d6d-4ae2-997e-a9f0537315f7.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.