PAZARDAN HAYATLARDA ÇİÇEKLERE AŞIK BİR KADIN

PAZARDAN HAYATLARDA ÇİÇEKLERE AŞIK BİR KADIN

Nazilli’de “Pazardan Hayatlar” yazı dizisinin bu haftaki konuğu 34 yaşındaki Fatma Topçu oldu. Sebze ve meyve üreticiliğinden, çok sevdiği çiçeklerin satımına geçtiğini belirten girişimci kadın, “İşime aşığım ve çiçeği sevmek insanlığın sembolüdür" dedi.

GÜNAY PABUŞÇU-İlçemizde kurulan pazarların değerlerini tanıtmak için başlattığımız “Pazardan Hayatlar” yazı dizisinin bu haftaki konuğu Aydın’ın Bozdoğan ilçesinden 34 yaşındaki Fatma Topçu oldu. 2,3 kasayla çiçek satarken şimdi kasalar dolusu çiçek sattığını belirten Topçu, Perşembe Pazarı’nda çiçekseverlerin gözdesi olarak çiçek satışına devam ediyor.

whatsapp-image-2020-06-04-at-20.46.45.jpeg

“Çiçeklere Aşığım”

Çiçekçiliğin aşk işi olduğunu ifade eden Topçu, 4 sene önce herkesin kendisine bu işi yapamayacağını, vazgeçmesi gerektiğini söylediği belirtti. “Çiçekleri çok seviyorum. Bu iş zaten sevmeden yapılmaz. Basamak basamak bugün Nazilli’de haftanın 5 gününde çiçeklerimi satıyorum” dedi.

whatsapp-image-2020-06-04-at-20.46.45-(1).jpeg

“Kokulu Çiçekler Cezbediyor”

Balkon,salon, iç ve dış mekan, kaktüs türleri gibi birçok çiçek çeşidini sattığının altını çizen Topçu, “Şu anda torba çiçeklerimize yoğun  bir talep olduğunu söyleyebilirim. Müşterilerimiz küpeliler, aslanağızlılar, gazanyalar ve fesleğenleri tercih ediyorlar. Kokulu çiçekler müşterilerimizi cezbediyor” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-06-04-at-20.46.45-(2).jpeg

“Çiçek Sevmek, İnsanlığın Sembolüdür”

Çiçeklerin bir terapi ruhunu dinlendirdiğini, tüm yorgunluğunu aldığını ifade eden girişimci kadın, “ “Çiçekler merhamatin vurgusu, insanlığı sembolüdür. Mutlaka çiçeklerimizi sevelim, onlara ilgi gösterelim. Böylece ruhumuz da kendini iyi hissedecektir” dedi.

whatsapp-image-2020-06-04-at-20.46.45-(5).jpeg

“Müşterileri Teşekkür Etti”

4 senedir yaz-kış çiçek satın alma tercihlerini Fatma Topçu’dan yana kullandıklarını ifade eden müşteriler, “Aldığımız çiçeklerden o kadar memnunuz ki kendisinin abonesi olduk.  Fatma Hanıma emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2020-06-04-at-20.46.45-(3).jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum