Personele “Akılcı İlaç Kullanımı’’ Semineri Verildi

Personele “Akılcı İlaç Kullanımı’’ Semineri Verildi

Küçükçekmece Belediyesi personeline yönelik düzenlenen ’Akılcı İlaç Kullanımı’’ konulu seminerde ilaç kullanımı konusunda bilinmesi gerekenler anlatıldı.Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eği...

Küçükçekmece Belediyesi personeline yönelik düzenlenen ’Akılcı İlaç Kullanımı’’ konulu seminerde ilaç kullanımı konusunda bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Küçükçekmece Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik ‘’Akılcı İlaç Kullanımı’’ konulu bir seminer düzenlendi.

Küçükçekmece Belediyesi Çok Amaçlı Salonda personele yönelik gerçekleştirilen semineri, Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Şefi Saniye Yıldız, İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Eczacı Nevin İşyapar ile hemşire Zerrin Dirik verdi. Seminere Küçükçekmece Sağlık İşleri Müdürü Muzaffer Varol ve belediye personeli de katıldı.

“HEKİME DANIŞMADAN ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN”

Seminerde, akılcı olmayan ilaç kullanımı, akılcı ilaç kullanımındaki sorumlu taraflar, antibiyotiğin ne işe yaradığı ve antibiyotik direnci hakkında bilgiler verildi. Seminerde söz alan Hemşire Zerrin Dirik, “Antibiyotikler, hekimin gerekli görmesi halinde uygun süre ve uygun dozda kullanılması gereken ilaçlardır. Antibiyotiklerin uygun olmayan kullanımı, etkinin yok olmasına sebep olan dirence neden olur. Antibiyotikler yalnızca eczanelerden temin edilmeli ve hekime danışılmadan antibiyotik kullanılmamalıdır’’ dedi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin, ‘’Akılcı İlaç Kullanımı’’yla ilgili anket çalışması sonuçlarının da değerlendirildiği seminerde, ‘’Gereksiz Antibiyotik Kullanımı ve İlaçların Çöpe Atılması’’ konularında detaylı bilgiler verildi. Küçükçekmece Belediyesi son kullanma tarihi geçmiş ilaçların çöpe atılarak değil, Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından uygun koşullarla imha edilmesi sağlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.