Pirlibey'de Çöplük İsyanı

Pirlibey'de Çöplük İsyanı

Nazilli'nin Pirlibey Mahallesi'nde belediyenin çöp döküm merkezi olarak kullanılan alanda çıkan yangın, 4 gündür mahalleyi esir aldı. Dumandan ve kokudan dolayı çileden çıkan Pirlibey halkı, belediyeye ait çöp arabalarının ve itfaiyenin yolunu kesti.

 

HABER-MEHMET ALİ CİNTOSUN Pirlibey Mahallesi’nde, 9 yıldır Nazilli Belediyesi’nin çöp döküm merkezi olarak kullanılan alanda iddiaya göre gaz sıkışmasından dolayı çöpler alev aldı. Dört gündür aralıksız devam eden yangın, bölgede hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde rüzgarın da etkili olmasıyla duman ve koku Pirlibey Mahallesi’ni esir aldı. Yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, az sayıda ekibin gelmesinden şikayetçi oldu. Nazilli Belediyesi’ne bağlı ekipler yangını bir türlü söndüremedi. Geçen akşam saat 22.00 sıralarında Pirlibey-Karacasu yolunu trafiğe kapatarak çöp döküm alanına isyan eden vatandaşlar, Nazilli Belediyesi’ne ait çöp kamyonuna el koydular. Nefes almakta güçlük çektiklerini iddia eden vatandaşlar, "Artık yeter. İçimizde hastalar var. Nefes almakta güçlük çekiyoruz. Çocuklarımız okul yerine hastanede, bizim sesimizi duyan yok" diyerek isyan etti.

dsc_5042.jpg

İTFAİYENİN ÖNÜ KESİLDİ

Olayların yaşandığı sırada çöp alanındaki yangını söndürmek için Pirlibey'e gelen Nazilli Belediyesi’ne ait itfaiye aracının önünü kesen vatandaşlar, sürücü ile tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada vatandaşlar, sürücüyü darp etmeye çalıştı. Olay yerinden hızla uzaklaşan itfaiye aracı, yangına müdahale edemeden Nazilli'ye döndü. Sokağa çıkınca fark edildiklerini söyleyen Pirlibey halkı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a tepki gösterdi.

dsc_5027.jpg

HUZURUMUZ KAÇTI

Çöp döküm alanının Pirlibey’den kaldırılması gerektiğini ifade eden mahalleli, çöp döküm alanına girerek durumu gazetemize anlattı. Pis koku ve yoğun dumanın hakim olduğu bölgede evlerinde dahi duramadıklarını söyleyen bir vatandaş "Pirlibey bundan 10 yıl önceye kadar yaşanılabilir bir beldeydi. Nazilli Belediyesi bu çöp döküm alanını buraya taşımasıyla birlikte huzurumuz kaçtı. Bu alanların insanlardan uzak ve tarımın yapılmadığı bölgede yapılması gerekiyor. Gündüz tarlada traktörle çift sürerken bile kokudan burnumuzu kapatıyoruz" dedi.

dsc_5019.jpg

ŞOK İDDİA

Vatandaşın tepkisi üzerine olay yerine gelen Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri yetkilileri, yangını kısa süre içerisinde söndüreceklerini kaydetti. Yangının bilerek çıkartıldığını iddia eden yetkililer çöp alanının kasten yakıldığını savundu.

dsc_5032.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum