Pişmaniye’yi Dünya Tanıyacak

Pişmaniye’yi Dünya Tanıyacak

İzmit Belediyesi tarafından her yıl açılışı başka bir ülkede yapılan Pişmaniye Festivali’nin İzmit etkinlikleri başladı.Bu yıl yedincisi düzenlenen Pişmaniye Festivali’nin İzmit bölümü başladı. Yaklaş...

İzmit Belediyesi tarafından her yıl açılışı başka bir ülkede yapılan Pişmaniye Festivali’nin İzmit etkinlikleri başladı.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Pişmaniye Festivali’nin İzmit bölümü başladı. Yaklaşık 10 gün önce Macaristan’ın başkenti Viyana’dan başlayan festivalin İzmit bölümünde, Yürüyüş Yolu’nda pişmaniye çekilip vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve pişmaniye üreticileri katıldı. Festivalin İzmit ayağının açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Osmanlı döneminde saray sofralarını süsleyen pişmaniyenin dünyaca tanınması için çalışıyoruz. Bu sene 7. sini düzenlediğimiz pişmaniye İzmit’in markasıdır. Pişmaniyenin aslı bizim şehrimizde yapılmakta, diğer yerlerde yapılanlar taklittir. 3 yıldan beri pişmaniye festivallerini yurt dışından başlatarak pişmaniyenin uluslar arasında tanıtımına katkı sağlıyoruz. Gelecek yıl festivali Azerbaycan’ın Bakü kentinden başlatacağız” dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte pişmaniye çekimi yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Doğan, vatandaşlara pişmaniye ikram etti. Festival daha sonra Kocaeli Fuar alanındaki etkinliklerle devam etti. Buradaki etkinliklere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da katıldı. Festivalin ilk günü sİlyas Yalçıntaş konseri ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.