PKK MARŞINDA SAYGI DURUŞU!

PKK MARŞINDA SAYGI DURUŞU!

HDP'nin 2.Olağan Kongresi'nde, PKK Marşı okunurken saygı duruşunda bulunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a tepkiler çığ gibi büyüyor.Tezcan'ın tavrını Aydınlı siyasetçiler ise ihanet olarak nitelendirdi.

 

HDP'nin 2.Olağan Kongresi'nde, PKK Marşı okunurken saygı duruşunda bulunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a Aydınlı siyasetçiler tepki gösterdi. Tezcan'ın tavrını Aydınlı siyasetçiler ihanet olarak nitelendirdi. Halkların Demokratik Partisi(HDP)'nin Ankara’da düzenlenen 2. Olağan Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstiklal Marşı yerine okunan PKK Marşı sırasında saygı duruşunda bulundu. Ölen PKK’lı teröristler için saygı duruşunda bulunulan kongreye, CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dev bir çelenk gönderdi. CHP kongreye ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ı göndererek üst düzeyde temsil edildi. HDP’nin kongresine giden Tezcan, gazetecilerin "Neden saygı duruşunda bulundunuz" sorusuna açıklama yapmaktan kaçınırken MHP Milletvekili Deniz Depboylu durumu "İhanet" olarak nitelendirdi.

 

"ÜLKEYE İHANET"

 

Aydınlıların seçtiği bir milletvekilinin "ülkeye ihanet" içerisinde olanların yanında yer almasının kabullenemez olduğunu belirten Depboylu, Nazillihavadis.com'a konuştu. Bülent Tezcan'ı sert sözlerle eleştiren Depboylu, "Sayın Bülent Tezcan orada saygısını sunarken, bir an olsun, kendisine vekillik onurunu veren vatansever, Atatürk sevdalısı, milli şuura sahip Aydın’lıların güvenine ihanet ettiğinin farkında olmuş mudur acaba?" diyerek serzenişte bulundu. PKK marşı okunurken saygı duruşunda bulunulmasını ihanet olarak nitelendiren Depboylu; "Kuva-yi Milliye Ruhu taşıyan, İstiklal Harbine adını verdiği şerefli mücadeleyle kazımış Aydın ilinden seçilmiş bir vekilin HDP’nin kongresine katılarak çocuk katili terörist başı Abdullah Öcalan’ın posteri önünde, PKK marşı okunurken saygı duruşunda bulunması çok acıdır. Sayın Bülent Tezcan orada saygısını sunarken, bir an olsun, kendisine vekillik onurunu veren vatansever, Atatürk sevdalısı, milli şuura sahip Aydın’lıların güvenine ihanet ettiğinin farkında olmuş mudur acaba? Milletimizin oynanan oyunu görüp, vatanımızın bütünlüğünü bozmak idealiyle hareket edenlerle müzakereye oturan, kişisel ve siyasal menfaatler peşinde koşan, milli şuurunu kaybetmiş ancak bin bir çeşit maskeyle kendilerini farklı göstererek oy avcılığına çıkanları affetmeyeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

"O SALONDA DURMAMASI GEREKİRDİ"

 

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, PKK marşı'nda saygı duruşunda bulunan CHP'li Tezcan'ı eleştirdi. CHP'nin HDP-PKK paralelinde hareket ettiğini iddia eden Erdem, " CHP'nin tabanı HDP ile aynı konumda benzer hareket ediyor. CHP'nin birçok milletvekiline bakın HDP ve PKK ikilisinin paralelinde, onun doğrultusunda açıklamaları olduğunu görürsünüz . Türkiye şuanda milletiyle, devletiyle bir mücadele veriyor. Bu mücadele Türkiye'nin bölünmemesi ve parçalanmaması için terör örgütüne ve onların arkasındaki esas yönlendirenlere karşı büyük mücadele var. Terör örgütü maalesef şehirlere örgüt elemanlarıyla inmiş durumda. HDP'nin siyasetçileriyle birlikte çukurlar kazıp şehir merkezlerinde bu çukurların başlarında PKK'lı siyasetçiler ve PKK'lı teröristler var. Bu mücadelede herkesin net tavrını ortaya koyması lazım. Burada CHP'nin tavrı çok ikili, MHP'nin tavrı nettir. Tabi Bülent Tezcan CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak HDP'nin kongresine misafir olarak katılmış olabilir, ama öncelikle bu kongreye gitmemesi gerekiyordu. Velev ki gitti; kongre içerisindeki hal tavır ve eylemlerden ötürü, o salonda durmaması gerekirdi. Ama CHP dediğim gibi HDP ile paralel hareket içerisinde birçok söylemleriyle ve eylemleriyle tarz içerisindedir" şeklinde konuştu.

(MEHMET ALİ CİNTOSUN)

bulent-tezcan.jpg

dsc_0736.jpg

fasdf.jpg

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum