PKK Yandaşları Avrupa'da Terör Estirdi

PKK Yandaşları Avrupa'da Terör Estirdi

İfade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyonu bahane ederek Avrupa'da gösteri düzenleyen PKK yandaşları, terör estirdi.

HDP'lilere yönelik terör operasyonunu bahane ederek Avrupa'da gösteri düzenleyen  PKK yandaşları, şiddete başvurdu. İngiltere'nin başkenti Londra'da dün  düzenledikleri yürüyüşte bazı göstericiler iki Türk vatandaşına fiziki saldırıda  bulundu.

Fransa'da Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği ile Nantes Başkonsolosluğuna  molotofkokteyli atıldı. Almanya'da Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu önüne  giden terör örgütü sempatizanları ile polis arasında arbede çıktı, Hannover  kentinde ise bir Türk başkonsolosluk personeline ait diplomatik plakalı araç  kundaklandı.

Avusturya'da Türk İslam Birliğine (ATİB) bağlı bir camiye saldırı  düzenlendi. PKK yandaşları, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin İsveç'in  Göteborg şehrindeki şubesinin açılışını iptal ettirmek için ölüm tehdidinde bulundu.
 
Avrupa'da yaşayan PKK yanlıları, HDP'lilerin gözaltına alınması  sonrası değişik ülkelerde gösteriler düzenledi. Gösterilerde, AB tarafından terör  örgütü olarak tanınmasına rağmen, PKK'yı simgeleyen bez parçalarının taşınmasına  izin verildi.

haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.