Polisler Kadınlara Karanfil Dağıttı

Polisler Kadınlara Karanfil Dağıttı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde Muğla'nın Bodrum İlçesinde bayan polisler kadınlara karanfil ve kanun kitapçığı dağıttı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte kadınların bilgilenmesi ve bilgilendirmesi için "Erkek Şiddetini Önlemede 6284 Sayılı Kanun" kitapçığı dağıtıldı. Emniyet Müdürlüğünde görevli bayan polis memurları tarafından Bodrum Merkezindeki meydanlarda gerçekleştirilen etkinlikte yoldan geçen kadınlara kitapçığın yanı sıra karanfil de dağıtıldı. Polisler kadına şiddet uygulandığında kanunun nasıl işlediğini de anlattı. Karanfil alan kadınlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı kadınlar ise polisin böyle bir uygulama yapmasından dolayı olan memnuniyetlerini dile getirdiler. Uygulamadan memnun kalan kadınlara bazı erkekler de destek verdi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan baş polis Ahmet Uçar kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü olduğunu söyleyerek, "Bugünle ilgili bir etkinlik düzenledik. 6284 sayılı kanunun hem tanıtalım ve insanları bilinçlendirmek için bayan polis arkadaşlarımızla beraber karanfil dağıttık. Bir kitapçık dağıttık. Bu kitabın içerisinde kadına yönelik şiddet durumunda kanunların nasıl işlediğini anlatıyor. Eğer şiddet gören bir kadın varsa nerelere başvurabileceklerini anlatıyor" dedi.

Öte yandan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir araya gelen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri Belediye Meydanındaki "Kadın Ağacı" altında toplanarak düzenledikleri etkinlikte kadına şiddete hayır dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.