Politikacılara ’Bol Sıvı Tüketin’ Tavsiyesi

Politikacılara ’Bol Sıvı Tüketin’ Tavsiyesi

Dünyam Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Raşan Genç, ses kısıklığı sıkıntısı yaşayan politikacılara bol bol sıvı tüketmelerini önererek, ses tellerini dinlendirmeleri gerektiğini söyled...

Dünyam Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Raşan Genç, ses kısıklığı sıkıntısı yaşayan politikacılara bol bol sıvı tüketmelerini önererek, ses tellerini dinlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Dünyam Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Raşan Genç, ses kısıklığı ile ilgili olarak rahatsızlananlara çeşitli önerilerde bulundu. Genç, "Ses kısıklığında tedavi altta yatan nedene yöneliktir. Neden kaynaklandığı bizim için önemlidir. Altta eğer bir et büyümesi varsa cerrahi tedaviler, cerrahi tedaviler öncesinde ve sonrasında ses rehabilitasyonu dediğimiz konuşma tekniklerinin öğretildiği tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Ses kısıklığında dikkat etmemiz gereken şeyler sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Sigara içilmediği takdirde sigaranın bulunduğu ortamdan uzak durulması gerekmektedir. Bunun dışında bol sıvı tüketmek, boğazda gıcık şeklinde his oluştuğunda boğaz temizleme hareketinden kaçınmak gerekmektedir. Uzun süreli konuşmaktan geri durmalıyız. Sesi çok yüksek tonda kullanmaktan kaçınmak gerekmektedir. Ayrıca reflüde ses kısıklığını tetiklediği için midemizi çok dolduracak beslenme tarzına dikkat etmemiz gerekmektedir" diye konuştu.

Genç ayrıca, "Ses kısıklığı genellikle sesini profesyonel olarak kullanan kişilerde görülebilmektedir. Profesyonel kişiler derken öğretmenler, şarkıcılar, politikacılar bu kişiler sesini uzun süre kullanmak durumunda kalıyorlar. Bu gibi durumlarda ses tellerinde ödem gelişebilmektedir. Bunlardan kaçınmak için uzun süre konuşmak zorunda kalan kişiler ses tellerini dinlendirmeleri gerekmektedir. Bol sıvı tüketimi ve ara ara su tüketimi ses tellerine olumlu etki yapacaktır. Ses tonunu ayarlarken ne aşırı tiz ne de aşırı pes kullanmak durumundalar. Bunlara dikkat edildiği takdirde bu gibi problemlerle karşılaşılmayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.