'POMEM' Mezunlarını Verdi

'POMEM' Mezunlarını Verdi

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin (POMEM) 21. Dönem mezuniyet töreni ile 454 polis memuru daha teşkilata kazandırıldı.

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin (POMEM) 21. Dönem mezuniyet töreni ile 454 polis memuru daha teşkilata kazandırıldı.

Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören’de, POMEM Müdürü Şinasi Dur, 15 Temmuz Şehidi Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker ve 21. Dönem mezun öğrenciler içerisinde eğitimini birincilikle tamamlayan Gökhan Keskin birer konuşma gerçekleştirdi.

Şehit Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker, mesleğe yeni başlayacak olan polis teşkilatı üyelerine önerilerde bulunarak, onlardan 3 şey istedi. Sevgi, saygı ve adaletten uzaklaşmamalarını öneren Eker, ‘Ben oğlumu yetiştirirken bu 3 önemli unsuru uygulamasını istedim. Karşılığını da çok kez gördü” dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, emniyet teşkilatına yeni kazandırılan 454 öğrenciye meslek hayatlarında başarılar dileyerek, “Törende konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bilindiği üzere bugün ülkemizde devletten ve devleti oluşturan kurumlardan beklentiler düne göre köklü değişikliklere uğradı. Bu çerçevede güvenlik örgütlerinin misyon de vizyonları bunu uygun hale getirerek köklü değişiklikler oldu. Önemli derecede önem kazandı emniyet teşkilatımız. Günümüz zamanın ruhunu kavrayan bir teşkilat oluştu. Emniyet teşkilatımız devletinin yanında yer almış vatandaşımızla omuz omuza canla başla mücadele etmek suretiyle hain teşebbüsün başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlamışlardır. Sizlerin bu teşkilatta hizmet etmenin mutluluğunu yaşarken gözünüzde hüzün, korku değil, sevgi olacağından, devletine ve milletine koruyup kollayama bilinciyle hareket edeceğinizden şüphe etmiyorum” diye konuştu.

Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Tüten, Aydın İl Garnizon Komutanı Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve aileler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.