Posacı: ''İncirler yağışlardan çok etkilenmedi''

Posacı: ''İncirler yağışlardan çok etkilenmedi''

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın’da incir hasadının büyük bölümünün yapıldığı için son günlerde etkili olan yağışlardan dağlık kesimde kalan az miktarda incirin etkilendiğini bildirdi.

“YAĞIŞLAR ÇOK FAZLA ZARAR VERMEDİ”

Aydın'da incir üretiminin yoğun olduğu Germencik Dampınarı, Balatçık, Dağyeni, Selatin, Çamköy, Habipler, Meşeli, Çarıklar mahallelerinde, İncirliova Erbeyli, İsafakılar, Eğrek mahallelerinde Nazilli Karahanlı, Kızıldere, Kardeşköy, Bayındır, Rahmanlar mahallelerinde, Kuyucak Pamukören, Gencelli ve Kurtuluş mahallelerinde ve Buharkent Kızıldere, Savcılı mahallelerinde hasadın yüzde 85 oranında tamamlandığını belirten Posacı, ‘’Hasadında sona yaklaşılan incir yağışlarda çok fazla zarar görmedi. Geriye kalan toplanmayan incirlerde bozulma olmuştur. Rüzgarın esmesiyle birlikte yağışın verdiği zarar da azalmıştır” dedi.

Posacı, üretim aşamasında kalitenin korunması için gerekli tedbirlerin alınmasının, kuru incirde pazarlama şansını daha da artıracağını bildirirken incir üreticisinin yüzünün bu sezonda güldüğünü söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.