Quaresma İstanbul’a gelmeden kazandı

Quaresma İstanbul’a gelmeden kazandı

Beşiktaş’ta oynarken NTV’ye üç yıl önce izinsiz röportaj vererek kulübün itibarını zedelediği gerekçesiyle 125 bin euro para cezasına çarptırılan Ricardo Quaresma’ya, Beşiktaş kulübü 125 bin eurosunu iade edecek

Beşiktaş, 125 bin euroyu iade edecek
 
Üç yıl süren davanın geçen hafta görülen karar duruşmasında mahkeme,yeniden Beşiktaş’a transfer olan Quaresma’nın Davayı karara bağlayan mahkeme, Quaresma’nın açtığı davayı kabul etti. Mahkeme, davalı kulüp Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun davacı futbolcuya 125 bin euro tutarındaki para cezası verilmesine ilişkin 26 Temmuz 2012 tarihli kararın yok hükmünde sayılmasına, hükümsüzlüğüne karar verdi.
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne üç yıl önce dava açan ve önceki gün itibarıyla kulübü Porto’dan transferi KAP’a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) bildirilen 31 yaşındaki futbolcu Ricardo Quaresma, NTV’ye verdiği iddia edilen röportajın kendisine ait olmadığını öne sürmüştü. Quaresma , Beşiktaş’ın kendisinden savunma almadan ve yaptığı itirazı da değerlendirmeden alacağı paradan 125 bin Euro kestiğini dava dilekçesinde anlatmıştı. İddiaya göre Beşiktaş, NTV’ye 27 Temmuz 2012’de verdiği ileri sürülen izinsiz röportajda kulübün itibarını zedeleyici ifadeler kullandığınıöne sürerek Quaresma’nın alacağından 125 bin euro kesti. Quaresma da avukatı Sami dinç aracılığıyla Beşiktaş’a dava açarak böyle bir röportaj vermediğini, kulübe yaptığı itirazın değerlendirilmeden para cezasının kesildiğini savundu.
 
125 BİN EURO’YU HAKSIZ YERE KESTİLER
Cezanın iptali ile 125 bin euronun iadesini isteyen Ricardo Quaresma, “Davalı BJK kulübüyle 25 Haziran 2010 tarihinde hizmet ilişkisine başladım. 20 Aralık 2012’de de karşılıklı mutabakat ile ilişkimi sonlandırdım. Bu husus Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarında sabittir. 9 Kasım 2012 tarihinde davalı Beşiktaş’a sunduğum itiraz dilekçesinde, hakkımda alınan bu ceza kararının haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirtmek suretiyle bu ceza kararının geri alınmasını istedim. Davalı kulüp verdiği cevapta itirazın reddedildiğini bildirdi. Davalı kulüple aramızda hizmet ilişkisinin sonlandırılmasına ilişkin olarak akdedilen karşılıklı sona erdirme protokolü kapsamında anılan 125 bin euro tutarındaki para cezasına ilişkin olarak mutabakat sağlayamadık. Savunma alınmaksızın hakkımda ceza verilmesi hukuka ve adalete aykırıdır. Bu nedenle hakkımda tesis edilen cezanın iptalini istiyorum”  dedi.
 
RÖPORTAJDAKİ İFADELER BANA AİT DEĞİL
Verilen cezayla ilgili olarak kulübü ibra etmediğini, röportaj verse dahi kullandığı ifadelerin kulübün itibarını zedeleyici açıklamalarda bulunmadığını dilekçesinde anlatan Ricardo Quaresma, “Söz konusu NTV’nin haberinde Beşiktaş’ta 2 sezon boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımı ve kendime karşı olan tavrın anlayamadığımı, bana antreman için malzeme bile vermediklerini, bunun utanç verici olduğunu ve transferim hakkında konuşmayacağımı bu işlerde menajerimin ilgilendiğini belirtmişim. Bu beyan ve daha birçok ifadeler bana ait değildir. Bu ifadelerin bana ait olduğu düşünülse dahi davalı kulübün itibarını zedeleyecek tarzda bir içerik söz konusu olamaz” dedi. Ayrıca aleyhinde kesilen 125 bin euro para cezasının fahiş olduğunu belirten Quaresma, “Kesilen para cezalarının önceden belirlenmiş ve sınırlarının çizilmiş olması gerekir. Para cezalarının geçerli olması için tutarın sözleşmesel olarak belirlenmesi gerekir. Hakkımda haksız, hiçbir hukuki gerekçeye dayanmayan ve kötü niyetle tesis edilmiş olan 125 bin euro tutarındaki para cezasının yok hükmünde sayılmasını ve iptal edilerek tarafıma iadesini isterim” dedi.
 
MAHKEME, QUARESMA’YI HAKLI BULDU
Üç yıl süren davanın geçen hafta görülen karar duruşmasına, yeniden Beşiktaş’a transfer olan Quaresma’nın avukatı Emirhan Çeliker ile davalı kulübün avukatı Müsemma Beyazadam katıldı. Quaresma’nın avukatı, “Röportajın varlığı ispatlanamamıştır. Davamızın kabulüne karar verilsin” dedi. Davalı kulübün avukatı da, “Davacı futbolcunun röportaj verdiği açıktır. NTV bir gibi televizyon kanalının gerçekten bu röportaj yapılmamış olsaydı bu röportaj yayınlanmazdı. Ayrıca televizyon şirketine de dava açmamıştır. Sadece disiplin cezasından kurtulmak içindir” diyerek davanın reddini istedi. Davaya ihbar olunan vekili olarak katılan NTV’nin avukatı da müvekkil şirketin bir kusuru olmadığını ifade etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, Quaresma’nın açtığı davayı kabul etti. Mahkeme, davalı kulüp Beşiktaş Yönetim Kurulu’nun davacı futbolcuya 125 bin euro tutarındaki para cezası verilmesine ilişkin 26 Temmuz 2012 tarihli kararın yok hükmünde sayılmasına, hükümsüzlüğüne karar verdi. Beşiktaş Kulübü, mahkemenin kararı üzerine Quaresma’ya 125 bin euroyu iade edecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.