Rabia'nın hayalleri bir bir gerçek oluyor

Rabia'nın hayalleri bir bir gerçek oluyor

Doğuştan el, kol ve bacaklarını kullanamayan, Aydın’da ayak parmaklarıyla çizdiği resimlerle tanınan Rabia Asrak’ın (15) hayalleri bir bir gerçek oluyor.

Aydın’da yaşayan Ercan Asrak ve Necibe Asrak’ın 4 çocuğundan ikincisi olan ve doğuştan el, kol ve bacaklarını kullanamayan Rabia Asrak, 3 yıl önce eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezine gönüllü olarak gelen Adnan Menderes Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Habibe Ülkü’nün kendisine bir kuş resmi çizmesiyle resme olan ilgisini fark etmişti. O günden sonra ayak parmaklarını kullanarak resim çizmeye ve boya yapmaya başladı. Ardından yaptığı resimlerle büyük ilgi toplayan Asrak, Efeler’de çeşitli sergiler açtı.

İLK KEZ DİPLOMA ALDI

Hiç okula gidemeyen, okuma yazmayı kendi çabalarıyla öğrenen Rabia Asrak’ın, hayallerinden biri eğitim alabilmek, bir diploma sahibi olabilmekti. Asrak, ilk diplomasını da alarak önemli bir başarıya daha imza attı. Diploma sevincini öğretmenleriyle paylaşan Rabia, ortaokula kayıt yaptırdı.

RESİM KURSU ALMAYA BAŞLADI

‘En büyük hayalim ve hedefim dünyaca ünlü bir ressam olmak” diyen Rabia, Resim Öğretmeni Necla Ceylan’dan resim kursu almaya başladı. Rabia, “Eğitim alınca çok daha başka oluyormuş. Bunu şimdi daha iyi anladım. Adım adım ilerliyorum. Çok çalışacağım ve inşallah hedeflerime ulaşacağım” dedi.

"RABİA İLE GURUR DUYUYORUM"

Resim Öğretmeni Necla Ceylan da şöyle konuştu:

“Bir buçuk aydır Rabia ile çalışıyoruz. Rabia gerçekten yetenekli bir öğrencim. Ben onunla gurur duyuyorum. Bir basamak öne çıktık. İlerleyen zamanlarda daha büyük çalışmalara imza atacağız inşallah.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.