’Rahmet Damlalarıefendime’ Okuyucuyla Buluştu

’Rahmet Damlalarıefendime’ Okuyucuyla Buluştu

Yazar Sadettin Turhan’ın "Rahmet Damlaları&Efendime" adlı kitabı YDY yayınları tarafından yayınlandı. Saadettin Turhan eseri için, “Rahmet Damlaları&Efendime, okuyucuya yola bakmayı değil, yolu nasıl...

Yazar Sadettin Turhan’ın "Rahmet Damlaları&Efendime" adlı kitabı YDY yayınları tarafından yayınlandı. Saadettin Turhan eseri için, “Rahmet Damlaları&Efendime, okuyucuya yola bakmayı değil, yolu nasıl göreceğini gösteriyor” dedi.

Daha önce “Seccadem Islanmıyor, Hayata (A)kıl (Ş)ükür (K)ainat Penceresinden Bakmak” adlı eserleri yayımlanan Sadettin Turhan, son eseri “Rahmet Damlaları&Efendime” ile okuyucuyla buluştu. Her iki kitabı okuyucular tarafından beğeniyle okunan Turhan, “Rahmet Damlaları & Efendime” ile Hz. Muhammed’e (s.a.v.) hitaben yazılmış satırları, ifadeleri, yakarışları ve duaları anlatacak. Birbirinden bağımsız bölümlerden oluşan eserde, “Ne güzeldir peygambere yürümek”, “Dardayım, zordayım ya Nebi”, “Sen her anımda kanımda, canımdasın”, “Sen gül yeter ki sen gül” gibi başlıklar bulunurken, kitabın son kısmında Peygamber Efendimizin fiziksel özelliklerini ve ahlakını belirten sahabeyi kiramdan nakille hadislere de yer verilmektedir. Kitabın son bölümünde ise Peygamber Efendimiz için kullanılan isimler bunların manaları, salat-ı şerif örnekleri ve manaları, kronolojik olarak hayatı bulunmaktadır. Yazar Sadettin Turhan son çıkan eseri için, “Rahmet Damlaları & Efendime okuyucuya yola bakmayı değil, yolu nasıl göstereceğini anlatıyor. Hz. Muhammed’in her sözü her hali, her davranışı, Allah’a kavuşmak olduğu için O’nun hayatı Hz. Allah’a giden yolun kendisi” dedi. YDY yayınlarından çıkan 144 sayfalık esere tüm seçkin kitapçılarda ve internetten ulaşılabiliyor.

YAZARIN ÖZGEÇMİŞİ

1974 yılında İstanbul Fatih’te dünyaya geldi. İlk, orta, lise eğitimini tamamladıktan sonra meslek hayatına mali müşavir olarak devam etti.

Çocukluk yıllarında Beyazıt Beyaz Saray Kitapçılar Çarşısı’nda geçirdiği günler ve almış olduğu eğitim onu yazı hayatına tekrar sürükledi. 2003 yılında yerel bir dergide ’Paylaşıyorum’ köşesi ile yazılarına başladı daha sonra, değişik dergi ve gazetelerde makaleleri yayınlandı. Radyo ve televizyon programlarında konuk olarak katılarak bildikleri doğruları ve çalışmalarını aktarmaya gayret etti. Şiir ve makaleleri birçok radyoda seslendirildi. Sivil toplum örgütlerinde gönüllü çalışmalarda bulundu. 2010 yılında namaz ana konusu olan ve değişik meselelere şiir tadı ile farklı bir bakış açısı sağlayan “Seccadem Islanmıyor” kitabını çıkardı. Oldukça ilgi gören çalışmanın ardından, 2014 yılı kasım ayında yine “günümüz meselelerine farklı bir pencereden bakalım” sloganı ile “Hayata (A)kıl (Ş)ükür (K)ainat Penceresinden Bakmak” isimli eserini okuyucu ile buluşturdu. 2015 yılının mart ayında ise Rahmet Damlaları eserler serisinin ilk bölümü olan Efendime ile okuyucularının karşısına çıktı. Yazı hayatına üzerinde çalışmakta olduğu projeler ile devam etmektedir.

Halen Başakşehir’de ikamet etmekte olan aslen Tokat/Niksarlı olan yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.