Reina saldırısını gerçekleştiren teröristin en net görüntüsü

Reina saldırısını gerçekleştiren teröristin en net görüntüsü

Reina saldırısıyla ilgili son dakika bilgisi geldi. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristin en net görüntüsü ortaya çıktı.

Reina saldırısıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Saldırıyı düzenleyen kişiye ait olduğu iddia edilen en net fotoğrafı ortaya çıktı.Polisin elindeki görüntüye göre Reina saldırganı terörist elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı, sırt çantalı saldırgan kulüp kapısında görülüyor. Terörist kapıda ateş ederek içeriye koşuyor.

reina-saldirisi-goruntuleri-saldirganjpgupgipncg-002.jpg

TERÖRİSTLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN DETAY

Teröristin olay yerine gelişi, soğukkanlı tavrı, ateş ederek içeri girmesi, alçak katliam sonrası üstünü değiştirip kaçabilmesi nedeniyle daha önce keşif yapıldığı şüphesi değerlendiriliyor. İlk bilgiler olay anında teröristin yalnız olduğu yönünde. Ancak planlama ve keşif için yardım aldığı ihtimali de araştırılıyor.

Güvenlik uzmanlarına göre teröristin saldırıdan birkaç dakika sonra üstünü değiştirip kaçabilmesi geliş ve kaçış güzergahıyla ilgili keşif yapıldığına işaret ediyor. Teröristin profesyonel olduğu, birkaç dakika içinde saldırıyı düzenleyip kaçabilmesinin mekanın içini biliyor olduğu ihtimalini güçlendirdi.

010120172339109668025_3-001.jpg

SALDIRGANA AİT POLİSİN ELİNDEKİ EN NET FOTOĞRAF

Ortaköy'de, yeni yılın ilk saatlerinde, bir gece kulübüne saldırı düzenleyen kişiye ait polisin elindeki en net fotoğrafı ortaya çıktı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçan saldırganın güvenlik kameraları görüntülerinden elde ettiği fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaştı. Saldırganın kimliğini tespit etmek için çalışmalar sürdürülüyor.

MOBESELER İNCELENİYOR

Teröristin silahını olay yerine bırakıp kargaşadan yararlanıp kaçtığı belirlendi. Silah ve olay yerinde bulunan boş mermi kovanlarından teröristin silahının başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığı da belirlenecek.

MOBESE'ler, güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Teröristin nasıl kaçtığı, yalnız olup olmadığı, denize mi atladığı yoksa kalabalığa mı karışıp dışarı çıktığı soruları da inceleme sonucunda yanıt bulacak. Saldırı sonrası ilk dakikalarda teröristin içeride Noel Baba şapkası taktığını iddia etmişti. Başbakan Binali Yıldırım ise Noel Baba kıyafeti iddiasının doğru olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler çerçevesinde 1 kişi olduğu belirtiliyor. Bir mont, palto şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. Ondan sonra içeride farklı bir giysiyle dışarı çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bilgi var. Bilgilerin değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırgan katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.