Rektör Adayı Prof. Dr. Mürsel Özdoğan Hedeflerini Anlattı

Rektör Adayı Prof. Dr. Mürsel Özdoğan Hedeflerini Anlattı

Adnan Menderes Üniversitesi’nde Rektörlük seçimine sayılı günler kala Rektör adaylarından Prof. Dr. Mürsel Özdoğan seçim sürecini değerlendirip hedeflerini anlattı.

Seçimlerin gelip geçeceğini ancak Üniversite’nin ve kurumların kimliğinin zedelenmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özdoğan, seçimlerin saygı içerisinde geçmesinin en önemli temennisi olduğunu söyledi. Seçim sürecinde en büyük propaganda malzemesinin, ADÜ ve Aydın için üretilen ve hayata geçirilmesi yolunda gayret sarf edilecek olan projeler olması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Mürsel Özdoğan, “Biz bu onurlu göreve bölmek değil birleştirmek için talip olduk. Kavgayı değil kurumsal barışı hedefledik. Biliyoruz ki, başarılı kurumlar ancak huzurlu ve barış ortamında çalışan bireylerin omuzları üzerinde yükselir” dedi. Yarışı kazansa da kaybetse de önceliklerinin her zaman üniversitenin ve Aydın’ın her şartta kazanması olduğunu ifade eden Özdoğan, kurumdaki barış ve huzur ortamının yok edilmesi yönünde atılan her adımın karşısında duracaklarını vurguladı. Kendisinin ve çalışma arkadaşlarının hiçbir aday hakkında olumsuz, hakaret ve rencide edici ifadeler kullanmadığına dikkat çeken Özdoğan, en önemsedikleri konunun Aydın ve Üniversite arasında sıcak ilişkilerin kurulması ve işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

ŞEHİR MERKEZİNDE ÜNİVERSİTE İLETİŞİM OFİSİ KURULACAK

Rektör olması durumunda şehirde bir Üniversite İletişim Ofisi kurarak Üniversiteden destek isteyen iş adamı, esnaf, zanaatkâr, sanatçı ve vatandaşın sorunlarına çözüm arayacaklarını kaydeden Özdoğan, “Türkiye’nin tarım deposu olan Aydın’ın tarımsal sorunlarının, hayvancılık alanında yaşanan sıkıntıların, enerji sektöründeki yatırım olanaklarının, tıbbı destek ve yardımların, iletişim, patent ve proje üretme konusundaki tüm sorunların doğru yönlendirmelerle çözülmesi, desteklenmesi yönünde çalışacak olan bu ofisi hızla hayata geçireceğim. Üniversitenin mevcut fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının en iyi eğitimi vermesi için en son teknik imkânlarla donatılmasını, akademik ve idari personel eksiklerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Hedefe kilitlenmiş, çalışmaya azimli, Rektörlük makamını temsil makamı gibi değil bizzat icraat makamı olarak gören bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Her birimin sorunlarını saptayıp, çözüm önerilerini dinleyip, beklentiler doğrultusunda onlarla beraber adımlar atmayı ilke edindik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.