Rektör Gündoğan’dan Mezun Öğrencilere Öğütler

Rektör Gündoğan’dan Mezun Öğrencilere Öğütler

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarıyla alakalı öğütler verdi.Bu yıl 6 oturumda gerçekleşen Anadolu Üniversitesi’nin 2014-2015 yılı mezuniye...

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarıyla alakalı öğütler verdi.

Bu yıl 6 oturumda gerçekleşen Anadolu Üniversitesi’nin 2014-2015 yılı mezuniyet törenleri sürüyor. Bu törenler sırasında İHA’ya açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Gündoğan, eğitimin önemli olduğunu fakat tek başına yeterli olmadığını hatırlattı. “Her şeyden önce iyi insan, iyi vatandaş olmak lazım” diyen Gündoğan, “Biz üniversiteleri olarak tabi ki mesleki, teknik bilgiler de veriyoruz ama bundan önce verdiğimiz en önemli şey, iyi bir insan olmaları, iyi bir vatandaş olmaları yönündeki bilgilerdir. Öğrencilerimizin sahip oldukları nimetlerin kıymetini bilmeleri gerekiyor. Çünkü ülkemiz, milletimiz, devletimiz, bu gençleri zorluklarla ve fedakarlıklarla yetiştiriyor. Bakın üniversite sınavına her yıl 2 milyonu aşkın gencimiz giriyor. Bu arkadaşlarımız, bu gençlerimiz şanslı olanlar. Dolayısıyla sahip oldukları bu nimetin kıymetini bilmeleri lazım. Halkımız, ödediği vergilerle öğrencilerimizin en iyi şekilde üniversitelerde okumalarını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

“HER GÜN KENDİLERİNİ YENİLEMELERİNİ TAVSİYE EDERİM”

Prof. Dr. Gündoğan, eğitim 4 seneden ibaret olmadığını ve öğrencilere her gün kendilerini yenilemeleri tavsiyesinde de bulunarak, şöyle devam etti:

“Öncelikle tabii ki ülkelerine hayırlı evlatlar olmalarını diliyorum. Ama eğitim, 18-22 yaş arasında bitmiyor, hayat boyu devam eden bir süreç. Çünkü özellikle çalışma hayatının istediği nitelikler her gün yenileniyor ve değişiyor. Ben mezun olan öğrencilerimize her gün kendilerini yenilemelerini tavsiye ederim. Yani, ‘Biz bir üniversite diploması aldık. Bundan sonra 70 yaşına kadar çalışırız. Bu diplomanın vermiş olduğu nimetlerden faydalanırız’ diye düşünmesinler. Bundan sonra da kendilerini değişik alanlarda yetiştirmeye gayret etsinler. Yeniden bizim üniversitemize dönersek, üniversitemizin ikinci, üçüncü üniversite imkanları var. Şuanda her yaş grubundan arkadaşlarımız burada öğrenim görüyorlar. Mutlaka bizim üniversitemizin ikinci üniversite programlarına kayıt olsunlar. Bu sayede çalışma hayatlarına devam ederken bir yanda da kendilerine yeni kapılar açsınlar. Kendilerini sürekli yenilesinler. Eğitimi, beşikten mezara kadar devam ettirsinler. Onlara en büyük tavsiyem budur.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.