Rektörler Aydın’da Toplandı

Rektörler Aydın’da Toplandı

Üniversitelerarası Kurulun 224. toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ev sahipliğinde Aydın'da geçekleştirildi.

Üniversitelerarası Kurul tarafından 27 Haziran 2014 tarihinde Konya’da gerçekleştirilen 223’üncü toplantıda alınan kararla Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı görevine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu atanmıştı. Türkiye’deki üniversitelerin kuruluş yıllarına göre bir yıl süre ile yaptıkları kurul başkanlığını 1 Ağustos’tan itibaren ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, Üniversitelerarası Kurulun 224. Toplantısına ev sahipliği yaptı. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı önceki dönem başkanı Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) üyeleri, üniversite rektörleri ve temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, zeybek gösterisinin ardından Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ hakkında konuk rektörlere bilgi verdi.

“ADÜ, AYDIN'IN EN BÜYÜK AİLESİDİR”

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Mustafa Birincioğlu, ADÜ'nün öğrencisi ve personeliyle 45 bin kişilik Aydın'ın en büyük ailesi olduğunu vurgulayarak, "Aydın ekonomisinine direk ve dolaylı katkılarımız hesaplandığında yılda 1 Milyar TL civarında katkımız bulunmaktadır. Üniversitenin gelişimi bölgenin coğrafyasının emrettiği yöndedir. Bölge coğrafyası bize 5 konuda ilerlemeyi emretmektedir. Bunları sırasıyla sayacak olursak, tarım, turizm, enerji, antik kentler ve sağlıktır. Üniversitemizin yapılanması bölge coğrafyasının bize emrettiği şekilde gelişmektedir. Yükseköğretim kurumları bulundukları bölgede insan kaynakları bilgi, eğitim, iş ve sosyal hizmetler konusunda önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Sahip oldukları vizyon, misyon, ekolojik alt yapı ve personeliyle bölgede eğitim öğretim ve kültürel alt yapısının gelişmesine katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda bölgenin sosyo-ekonomik kalkınması için de itici bir güç oluşturmaktadırlar. Aydın okumak için, yaşamak ve yaşlanmak için ideal bir kenttir. Bu söz artık slogan haline gelmiştir" dedi.

“ADÜ GELİŞTİKÇE, AYDIN DA GELİŞECEK”

Üniversitelerin bulundukları kentler için önemine işaret eden Vali Ayyıldız da, "Ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alanlarda yapılan yatırımlarla ilimiz büyüme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerleme ve gelişmeler ilimizin gözbebeği olan Adnan Menderes Üniversitemiz de daha berrak olarak görülmektedir. Gerek öğretim üyesi ve öğrenci sayısındaki artış, gerekse fakülte ve yüksekokul sayısındaki gözle görünen artış bunun en belirgin göstergesidir. Buradan üniversitemizin gelişip, büyümesine katkı sunan başta sayın rektörümüz olmak üzere, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, emmeği geçen , katkı sunan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Kurulduğundan bu yana güçlü akademisyen kadrosuyla ulusal ve uluslararası alanda saygın bir kurum olarak kentimizle bütünleşen üniversitemizle cidden gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki üniversitemiz geliştikçe Aydınımız da gelişecek yarınlara daha aydın bir şekilde varacaktır" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayyıldız tarafından ADÜ Rektörü Birincioğlu'na Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı belgesi ve önceki dönem Başkanı İbicioğlu'na da teşekkür plaketi takdim edildi. Toplantının ardından 'Üniversitelerarası kurul üyelerinin objektifinden yansımalar' konulu resim sergisi protokol ve davetliler tarafından gezildi.

Rektörler Aydın’da Toplandı

Rektörler Aydın’da Toplandı

Rektörler Aydın’da Toplandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.