‘Resmi yazı gelinceye kadar görevdeyiz’

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirerek, “Aydın CHP’nin buralara gelmesinde bir çakılı çivisi olmayanlar şimdi çakılı çivileri sökmeye çalışıyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, il yönetiminin düştüğü yönündeki iddialara karşılık bir basın toplantısı düzenledi. Görevinin başında olduğunu ifade eden Kalınomuz, eline herhangi bir resmi yazının ulaşmadığını ifade ederek şu an itibariyle partisinin il başkanı olarak devam etiğini dile getirdi. Toplantı da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile arasında yaşanan sıkıntıları da gündeme getiren Kalınomuz, partinin belediyeden yönetilemeyeceğini ve partisini de belediye içine sokmadığını savundu. 27 Mayıs 2012 yılında göreve geldiğini ve seçildikleri günden beri yaptıklarını anlatarak konuşmasına başlayan Kalınomuz, “Partiyi kiradan ve kötü bir binadan kurtardık. Aydın’ın en müstesna yerinde bir parti binası aldık. Partideki malzemelerin alınmasında Büyükşehir Belediye Başkanı hariç birçok kişinin cebinden para çıktı. Kumbarasında parasını biriktiren partilimizin çocuğundan dahi para çıktı. Bu partinin akvaryum gibi bilgisayarı vardı şimdi 7 tane lap-topumuz var. Aydın CHP’nin buralara gelmesinde bir çakılı çivisi olmayanlar şimdi çakılı çivileri sökmeye çalışıyorlar. Bu parti belediyeden yönetilemez. Ben zabıta müdürü değilim” dedi.

“BEN BELEDİYE BAŞKANINDAN TALİMAT ALMAM”

Her zaman partinin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ifade eden Kalınomuz, “Partimizi kötü yönettiğimizi düşünmüyoruz. Bu partiyi kavgaya da sürüklemedik. Seçildiğim zaman yaptığım konuşmada ‘Ben partiyi il binasından yürütürüm. Ben zabıta, itfaiyeci il başkanı olmam, ben yaver ve çantacı olmam’ demiştim. Benim tek bir kusurum varsa bu partiyi belediyenin içerisine tıkmamaktır. Ben belediye başkanından zabıta müdüründen talimat almam. Atatürk, Bülent Ecevit, Altan Ümmen, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu bize bunu öğretmedi” şeklinde konuştu.

“BİRİNİN ADAMI OLMAK İÇİN GELMEDİM”

Bazı yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının tehdit edilerek istifa etmek zorunda kaldıklarını öne süren Kalınomuz, “Yönetim kurulu üyelerimizin bir kısmı devamsızlık yüzünden hiçbir katkı sağlamadıkları için tarafımızdan düşürüldü. Bir kısmı da Süleyman Bülbül gibi milletvekili gibi siyasi vaatlere kanarak elma şekeri yalayan çocuklar gibi istifa etti. Büyük bir kısmı da çocuğunu, yiğenini işten atarız, iş yerini kapatırız gibi daha nice tehditlerle mecburen istifa ettiler. Ben bu partide il başkanlığı yapmaya geldim. Birinin adamı olmak için gelmedim. Yaverlik yapmaya, çantacı olmaya başsavcı olmaya da gelmedim.” diye konuştu.

“RESMİ YAZI GELİNCEYE KADAR GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

Aydın CHP il yönetiminin düştüğüne ilişkin bir takım söylentiler üzerine değerlendirmelerde de bulunan Kalınomuz, “Elimizde şuan resmi bir yazı yok. Bu yazı elimize iki saat sonra, iki gün sonra veya iki ay sonra da ulaşabilir. Belki de hiç gelmez. Fakat biz göreve geldiğimiz 2 yıl 2 aydan beri acaba ne zaman görevden alınırız nasıl bizim kafayı koparırlar diye tetikte gezdiğimiz için bir kez daha tetikte gezme gereksinimi hissettik. Resmi yazı gelinceye kadar görevimizin başındayız. Benim yanımda çantacılık yapmamış ve baskılara boyun eğmemiş aslan gibi 13 tane yönetim kurulu arkadaşım var. Batabilen bir gemiyi önce fareler terkeder. Tüzük gereği 2/3 altına düşen yönetim kurulu düşer. 21’in 3/2’si 14’tür o halde yönetimin düşme gibi bir durumu söz konusu değildir. Beni hesaba katmadıkalrı için yönetimin düştüğünü iddia ediyorlar. Bu işler belediyelerin ili, ilçeyi yönetme sevdası kalkmadığı sürece bu sıkıntıları yaşamaya devam ederiz. İlçe başkanıydım kovuldum. İl başkanı olarak geldim. İl başkanı olarak buradan çeker giderim. Baskıyla, tehditle, şantajla düşürülürsek neyle geleceğimizi millet iyi bilir. Benim arkamda sadece 13 tane il yöneticim yok benim arkamda aslan gibi 80 tane il başkanı var. Hepsi aradı ve arkamda olduklarını söylediler. Bu zamana kadar susmamızın temel sebebi pısırıklığımızdan değil nezaketimizden ve partimize olan nezaketimizden sustuk. Bundan sonra susmayız” ifadelerine yer verdi.

“BU PARTİ İÇİN BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bu sürecin göreve geldiği gün itibariyle başladığının altını çizen Kalınomuz, “Özlem Çerçioğlu biz seçildikten sonra bize tebriğe bile gelmedi. 4 gün bekledik gelmedi. Gelmeyince boyumuz kadar çiçek yaptırıp makamına çıkarak biz seçildik hayırlı olsun demeye gittik. Ben darbenin her türlüsüne karşıyım. Bu askeri de olabilir, sivil de olabilir belediye de olabilir. Asla bu partiyi belediye bulaştırmıcaz. Bizler belediyeye sahte diplomayla başvurup bize iş verin diyenlerden değiliz. Biz bu parti için bedel ödedik ödemeye de devam edeceğiz”.

“PARTİM İÇİN TUVALET DE TEMİZLERİM”

Partisi yüzünden ailevi sorunlar da yaşadığını kaydeden Kalınomuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan 45 gün eşim bana sordu. Cumhuriyet Halk Partisi mi yoksa ailen mi dedi. Bizim cevabımız Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Hiçbir sevda CHP’ye olan sevdanın üzerinde değildir. En büyük aşkımız CHP. Onun üzerinde hiçbir aşk yok. İkincisi de evlat aşkıdır. Biz siyaseti seçenlerdeniz. Partim için tuvalet de temizlerim il başkanlığı da yaparım üye de olurum delege de olurum. Bu partinin tuvaletini temizleyecek kadar aşkımız sevdamız var"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.