RETEK ÖĞRENCİLERE DERS KONUSU OLDU

RETEK ÖĞRENCİLERE DERS KONUSU OLDU

Bölgenin ilk ve tek geri dönüşüm fabrikası olan RETEK A.Ş öğrencilere ders konusu oldu. ”Gezegenim Benim Herşeyim” projesi kapsamında fabrikayı gezen Vakıfbank İlkokulu öğrencileri ,doğal kaynakların bilinçli kullanılması yönünde bilgilendirildiler.

Hurda kağıtları geri dönüşüme kazandırarak 42 Ülkeye ihracat yapan geri dönüşüm fabrikası olan  RETEK Selüloz A.Ş hafta sonu ilkokul öğrencilerini konuk etti.

Nazilli Vakıfbank İlkokulu  1/E ve 2/ B sınıfı öğrencileri geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi için bölgenin en büyük geri dönüşüm fabrikasında hurda kağıtların işlenerek geri dönüşüme nasıl kazandırıldıkların öğrendiler.

“Gezegenim Benim Her Şeyim “ e- Twinning projesi kapsamında öğretmenleri Nigar GÜLER ,Baki TUCER ve Ulviye Senem GÜZEL ,  düzenlenen gezinin  amacının çevreye duyarlı bireyler yetişmek, kaynakları bilinçli kullanmak, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak olduğu açıkladılar.

Bu kapsamda okuldaki öğrencilerle her ay bir etkinlik yapıldığını, bu ayki planlarının da bir geri dönüşüm tesisinin gezilmesi olduğunu anlatan öğretmenler ziyaretin öğrenciler açısından oldukça faydalı geçtiğini ifade ettiler.

Fabrika yetkilileri  RETEK’i  gezen öğrencilere, kağıt atıkların fabrikaya girişi ile başlayan üretimin her aşaması hakkında  öğrencileri  bilgilendiler. Fabrikada üretilen ürünleri de inceleme fırsatı bulan öğrencilerin Doğal kaynakların verimli kullanılması ve duyarlı bireylerinin oluşmasının, geri dönüşüm bilincinin yayılması ile mümkün olduğu konusu anlatıldı.

282cd307-d9ab-493e-881f-b472564bd02c-002.jpeg

e52aecfd-8bdb-4c5f-bf21-dcc5d982e0d8-002.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.