Reyhanlı’daki Saldırılarda Ölenler İkinci Yılında Anıldı

Reyhanlı’daki Saldırılarda Ölenler İkinci Yılında Anıldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te meydana gelen iki ayrı bombalı terör eyleminde hayatını kaybeden 53 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları elleri...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te meydana gelen iki ayrı bombalı terör eyleminde hayatını kaybeden 53 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.

Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ellerinde Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğrafları ile ilk patlamanın yaşandığı belediye binası yanına geldi. Burada Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, daha sonra ikinci patlamanın yaşandığı bölgeye hareket etti. Ölenlerin yakınları, motosiklet ve otomobillerin eşlik ettiği yürüyüş sırasında "Reyhanlı uyuma şehidine sahip çık" sloganı attı. 11 Mayıs Şehitler Anıtı önünde yapılan konuşmalarda, anma törenine halkın ilgisiz olduğu, katılanların sayısının az olduğu dile getirildi. Saldırıda oğlu Turgay Güdük’ü kaybettiğini belirten Hüseyin Güdük konuşmasında, “Bir düğünde toplananlar kadar katılan olmadı” diyerek tepkisini dile getirdi.

11 Mayıs’tan bu güne kadar mücadelesinden taviz vermediğini söyleyen Oğulcan Tuna’nın babası Ahmet Tuna ise, “Canım çıksa bile ben bu yolda mücadelemi devam ettireceğim. Şu bir gerçek, biz sahipsiziz. Reyhanlı halkı bizleri saf dışı bıraktı. 4 mahkeme geçirdik. Benim oğlumun mahkemesi var mı yok mu kimse sormadı. Şehidin senden hesap sormayacak mı?” dedi.

Mehmet Taş’ın annesi Sabahat Taş ve kardeşi Özgür İsmail Taş da, mahkemenin şehit yakınlarınca takip edilmediğini söyleyerek, tepki ve üzüntülerini dile getirdiler.

Daha sonra kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen programda belediye binası yanına çiçek bırakıldı. Akabinde Şehitler Anıtı’na kadar yürüyen kortej, burada da anıta çiçek bıraktı. Okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra da Müftü Abidin Zeynel Tambağ dua okudu. Anma törenine katılanlar, daha sonra Mustafa Şevki Paşa Camii’nde saldırıda ölenler için okunan Mevlid-i Şerif’e katıldı.

Bu arada saldırının yıl dönümü nedeniyle belediye binası önünde bulunan bayraklar yarıya indirildi. Törene ölenlerin yakınlarının yanı sıra Kaymakam Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal ve vatandaşlar katıldı. Anma töreni boyunca Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet ile Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.

11 Mayıs 2013 günü yaşanan iki ayrı bombalı saldırıda 53 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.