Romanlar günlerini doyasıya kutladı

Romanlar günlerini doyasıya kutladı

8 Nisan Dünya Roman Günü, Efeler Ilıcabaşı Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte büyük bir coşkuyla kutlandı. 7’den 70’e romanların katılımıyla gerçekleşen etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Bayram havasında geçen 8 Nisan Dünya Romanlar Günü programına; Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, CHP Efeler İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Aydın Romanlar Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Aydın’daki Roman Dernek Başkanları, Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Kocagür Mahalle Muhtarı Orhan Akrancı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aydın Romanlar Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün tarihi hakkında kısaca bilgi vererek tüm Roman vatandaşlarının gününü kutladı. Aydın Çağdaş Roman Kadınları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necla Yanar da, “Ayrımcılığa karşı Romanların yanında yer alan insanların, Romanlar Günü’nün ruhuna uygun şekilde bir araya gelmesine katkıda bulunmak adına burada toplanıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“DİL, DİN IRK AYRIMI YAPMADIĞIMIZ BİR HİZMET ANLAYIŞIMIZ VAR”

Her yıl olduğu gibi Romanlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Romanlarla bizim dünya görüşümüzde, siyaset anlayışımızda, hiçbir ayrım gözetmeden, dil, din, ırk, renk, mezhep ayrımı yapmadan bir görev anlayışımız var, hizmet anlayışımız var. Hepinizin gününü kutluyorum” diye konuştu.

ROMANLARIN DANSLARI BÜYÜK BEĞENİYLE İZLENDİ

Öğrencilerin ve Roman vatandaşların dans gösterileri ile devam eden kutlamalarda Efeler Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Ilıcabaşı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin kurduğu dans ekiplerinin muhteşem roman dansları gösterisi, dikkatle izlenirken, vatandaşlar minik romanların danslarını görüntüleyebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Program roman vatandaşların dans etmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.