Rus savaş uçağı kazaen TSK unsurlarını vurdu

Rus savaş uçağı kazaen TSK unsurlarını vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Rus savaş uçağının TSK unsurlarını kazaen vurduğunu açıkladı. Olayda 3 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine yönelik icra edilen hava harekatı esnasında TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile 3 askerin şehit olduğunu, 11 askerin ise yaralandığını açıkladı.  

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'ya ait bir savaş  uçağı tarafından terör örgütü DEAŞ hedeflerine sabah 08.40 sularında düzenlenen  hava harekatında kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile  üç askerin şehit olduğu, biri ağır 11 askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralı askerlerin, tedavileri için süratle hastaneye ulaştırıldığı  ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rusya Federasyonu yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu  ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili  inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir. Ayrıca, aynı olayla ilgili  olarak Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan'a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunmuşlardır.

Bizleri acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz  şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, TSK ile yüce  Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil  şifalar dileriz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.