‘Rüşvet’ operasyonunda 5 tutuklama

‘Rüşvet’ operasyonunda 5 tutuklama

Edirne’nin İpsala Gümrük Kapısı’nda ‘rüşvet’ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 15 kişi arasından bulunan 9 gümrük memurunun 5’i tutuklandı

Edirne’nin İpsala Gümrük Kapısı’ndan, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9’u gümrük memuru 6’sı sivil toplam 15 kişi gözaltına alınmıştı. Sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen gümrük personellerine yönelik düzenlenen ‘rüşvet’ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 9 gümrük memurunun 5’i tutuklandı. Edirne Valisi Şahin, ‘rüşvet’ operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, “3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

9 GÜMRÜK MEMURUNDAN 5’İ TUTUKLANDI

İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 4 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün gümrükte gerçekleştirilen operasyonda şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan 15 kişi içerisinde bulunan 5 gümrük memuru 26 saat süren sorgularının ardından tutuklanırken, 4 gümrük memuru da ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 6 kargocunun ise kefaletle yurt dışına çıkış yasağı koyarak adli kontrol tedbirleriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.