Rusya'nın en zenginleri Marmaris'ten geçti

Rusya'nın en zenginleri Marmaris'ten geçti

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla’nın Marmaris ilçesi, Rus milyarderlerin vazgeçilmez tatil mekanlarından biri haline geldi.

Rusya’nın en zengin işadamlarından Oleg Deripaska, vatandaşı milyarder Roman Abramoviç'in ardından süper lüks yatı Queen K ile Marmaris’in Hisarönü Körfezi’ne demirledi.

Dünyanın en güzel koylarını barındıran Marmaris-Hisarönü Körfezi Rus milyarderlerin mega yatlarını ağırlıyor. İngiltere'nin en ünlü futbol kulüplerinden Chelsea'nin de sahibi olan milyarder Rus iş adamı Roman Abramoviç, 165 metre uzunluğundaki dev yatı "Eclipse" ile 4 gün önce Hisarönü Körfezi'ne demirlemişti. Ünlü işadamı bisikletle Turhut Mahallesi'nde tur atmış ve teknesine iskeleye bağlayan garsona verdiği 2 bin lira bahşişle gündeme gelmişti. Körfezin bugünkü önemli konuğu ise 21.2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin işadamları sıralamasında dokuzuncu sırada bulunan Rus milyarder 50 yaşındaki Oleg Deripaska oldu. Rus milyarder kendisine ait 75 metre uzunluğundaki 140 milyon dolar değerindeki Queen K isimli lüks yatıyla Hisarönü Körfezi'ne demir attı. Ünlü işadamı ve ailesi korumalar eşliğinde küçük bir tekneyle yattan ayrılarak koyları gezdi.

SÜPER YATLAR GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR

Üzerinde helikopter, içinde mini denizaltısı, jet-ski'leri ve özel donanımlı güvenlik güçlerinin bulunduğu Rus milyarderlerin mega yatları ihtişamı ile görenleri hayran bırakıyor. Roman Abromoviç’e ait dünyanın en büyük yatlarından neredeyse iki futbol sahası uzunluğunda olan Eclipse'in nitelikleri de oldukça dikkat çekici. Yatta iki helikopter pisti, bir yüzme havuzu, lüks SPA, füze savunma sistemi, bir adet mini denizaltı, Abramoviç'in ana süitini çevreleyen zırh kaplamaları ve kurşun geçirmez pencereler bulunuyor. 42 yaşındaki Rus işadamının üç büyük özel yatı bulunuyor. Bunlardan Pelorus 115 metre, Ecstasea 86 metre, Sussurro ise 49 metre uzunluğunda.

Rusya'nın diğer en zengin işadamı Deripaska’nın kendisine ait olan ’Queen K’ adlı yatı ise çelik zırhtan yapılmış. 75 metre uzunluğundaki içerisinde mini denizaltı, su sporları, sinema, yüzme havuzu bulunan 140 milyon dolar değerindeki mega yatın üzerinde helikopter pisti, özel yüzme havuzu, tenis kortu bulunuyor.
Marmaris koylarındaki tatiline ara veren Rus işadamı Abromoviç yatıyla bodruma dönerken, diğer Rus işadamı Deripaska, Hisarönü Körfezi'ndeki mavi turuna devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.